Elon Musk: “Apple Car is publiek geheim”

Door: Raymon Mens - 13 reacties

Natuurlijk is Apple bezig met het maken van een elektrische auto. Je kunt het moeilijk geheim houden als je honderden ingenieurs met expertise op het gebied van auto­motive aanneemt. Een fris stukje logica van Tesla-baas Elon Musk in een BBC-interview.

De oprichter van Tesla ziet Apple niet als bedreiging. De Apple Car zal volgens Musk “de markt verder openbreken en de industrie uitbreiden”. Musk gelooft dat alle transport over 10 jaar elektrisch en zelfrijdend is.

“Zelf autorijden wordt weer een hobby, net als paardrijden nu.”

Tesla is de enige automaker in Silicon Valley en maker van de elektrische Tesla Model S. Nu Apple ook aan een auto werkt, hebben ingenieus en ontwikkelaars de keuze uit twee vooruitstrevende werkgevers.

In 2015 bereikte de strijd om personeel een hoogtepunt toen Musk zei dat Apple voornamelijk een begraafplaats is voor Tesla-ingenieurs die niet goed genoeg zijn. Apple zou met signing bonussen van $ 250.000 en 60% salarisverhoging juist toptalent aan proberen te trekken. De geruchten over een Apple Car werden onlangs nog aangewakkerd door een aantal domeinnamen die Apple geregisseerd heeft.

De Apple Car zou op zijn vroegst in 2019 of 2020 op de markt kunnen komen.

 

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  Nickalicious

  Automovie?

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Kuch. Dat moet ‘Automotive’ zijn natuurlijk.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Moet toch frustrerend zijn voor deze meneer.. Elke keer als hij iets over zijn auto’s wilt vertellen ( alle respect voor die wagens ) dan gaat het interview na 5 minuten helemaal niet over zijn Tesla auto die gewoon al te koop is maar over wat Apple mogelijk aan het bouwen is.

 • Profielfoto
  Tony smeT

  Ik vermoed dat meneer Musk al een mooi bod van Apple heeft geweigerd. Moet toch frustrerend zijn voor Apple…;-)

 • Profielfoto
  Maikelw

  “Zelf autorijden wordt weer een hobby, net als paardrijden nu.”

  En dat is nou precies waar ik zo bang voor ben. Wal-ge-lijk vooruitzicht.

 • Profielfoto
  Koning Frank

  Ik vermoed dat meneer Musk al een mooi bod van Apple heeft geweigerd. Moet toch frustrerend zijn voor Apple…;-)

  godzijdank

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik weet niet ik denk dat ze bij Apple stiekem wel heel erg graag Tesla zouden willen overnemen en er ook een bod op uitgebracht zouden hebben als iemand anders de eigenaar van Tesla zou zijn geweest.
  Ik denk dat Apple geen bod heeft gedaan omdat ze het antwoord al weten, deze meneer Tusk wordt door vele gezien als de volgende Steve Jobs. Ik denk ook niet dat hij z’n mond gehouden zou hebben als Apple hem een bod had gedaan. Dan had hij al lang in de media geroepen dat Apple kansloos was om Tesla te kopen.

 • Profielfoto
  Zakske

  Ik vermoed dat meneer Musk al een mooi bod van Apple heeft geweigerd.

  Toen Tesla aan de rand van het faillissement stond heeft Musk met verschillende bedrijven gesproken, en uiteindelijk koos hij voor een overname door Google. Net voor de deal door zou gaan maakte Tesla voor de eerste keer winst en de koers explodeerde, waardoor ze hun leningen konden aflossen. Einde verhaal.

 • Profielfoto
  Nummer 15

  Google haha lol ja, ik vind ze wel tof maar anderzijds verschrikkelijk, ze doen zo’n goeie dingen maar andere vind ik dan weer onacceptabel, overigens hield ik wel van Tesla, nu nog hoor maar na die begraafplaats-uitspraak van Musk vroeg ik me even af wat zijn probleem was, ik vermoedt een beginnersfoutje, iemand anders uitjouwen is niet zo slim in de Big Buisiness, maar ik vind Tesla nog altijd top!

 • Profielfoto
  annor

  Gerucht in beleggersland is dat Apple gaat samenwerken met BYD Company in China voor de verdere ontwikkeling en productie van de Apple Car. Warren Buffet bezit al enige tijd 9% van de aandelen en tegen de huidige koers is het voor Apple een koopje om de boel t.z.t. over te nemen.

 • Profielfoto
  Zakske

  Gerucht in beleggersland is dat Apple gaat samenwerken met BYD Company in China voor de verdere ontwikkeling en productie van de Apple Car.

  Uit je vorige posts blijk dat je waarschijnlijk aandeelhouder van BYD Company bent, maar dat “gerucht” waar je het over hebt is totale onzin. De enige band die er tussen Apple en BYD bestaat is dat ze elkaar vaak tegenkomen in de rechtbank. Bovendien is $18,5 miljard niet echt een “koopje”, zelfs niet voor Apple. Musk vroeg aan Google $6 miljard voor Tesla, plus $5 miljard om de capaciteit uit te breiden.

 • Profielfoto
  Di May

  Warren Buffet bezit al enige tijd 9% van de aandelen …

  Tiens, dat is het eerste dat ik daar van hoor.
  Had altijd geweten dat WB het niet zo begrepen had op Apple.
  Die man laat waarschijnlijk niet altijd in zijn kaarten kijken.

 • Profielfoto
  whaha

  “Zelf autorijden wordt weer een hobby, net als paardrijden nu.”

  En dat is nou precies waar ik zo bang voor ben. Wal-ge-lijk vooruitzicht.

  Leg eens uit. Waarom is dat precies zo’n walgelijk vooruitzicht?