Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 11 januari 2016
Leestijd: 2 minuten

Eerste beta iOS 9.3 brengt nachtmodus en meer grote vernieuwingen

Apple heeft zojuist de eerste beta van iOS 9.3 voor ontwikkelaars vrijgegeven. De beta bezorgt een eerste kijkje op een groot aantal vernieuwingen die Apple in gaat bouwen. De beta is nu alleen voor ontwikkelaars en (nog) niet voor publieke testers.

In iOS 9.3 kunnen we ons verheugen op Night Shift, een ingebouwde f.lux-variant van Apple. Daarnaast is er multi user voor de iPad, helaas voorlopig alleen voor gebruik in het onderwijs beschikbaar.

Nieuw: Night Shift

iOS 9.3 beta 1 krijgt een Ingebouwde f.lux-variant van Apple. Night Shift Reduceert de blauwe kleuren in het scherm zodat het prettiger in het donker lezen is. Kan handmatig of automatisch ingeschakeld worden. De functie is te vinden bij Instellingen > Beeldscherm en Helderheid.

Nieuw: Wachtwoorden voor Notities

Het is in iOS 9.3 beta 1 mogelijk om een notitie met een wachtwoord of Touch ID te beschermen. Dit gaat op basis van individuele noties. De instelling is te vinden in het deel-menu.

Verbeterd: 3D Touch

Er zijn nu meer snelle 3D Touch-acties binnen Apple’s eigen apps beschikbaar. Zo krijgt de instellingen-app een snelkoppeling naar het instellen van de achtergrond en geeft de weer-app je voortaan de mogelijkheid om direct het weer in een van de ingestelde plaatsen op te vragen.

Verbeterd: Health

De Gezondheid-app van iOS krijgt in iOS 9.3 beta 1 een vernieuwde interface. Gegevens van de Apple Watch zoals bewegen, trainen en zijn nu direct in het dashboard te zien. Bij het toevoegen van gegevens aan het dashboard toont iOS voortaan apps die de gegevens kunnen verzamelen. Vereist een update van Apple Watch naar wachtOS 2.2 beta 1 dat ook is vrijgegeven.

En verder:

  • Apple Watch: Mogelijkheid om meerdere Apple Watches aan een iPhone te koppelen. Vereist iOS 9.3 en watchOS 2.2 beta dat ook is uitgebracht.
  • Activiteit-app: Uitgebreide statistieken van work-outs (gestart op Apple Watch)
  • CarPlay: Apple Music komt volledig naar het dashboard met de bekende functies voor jou en nieuw. Alleen het sociale netwerk Apple Music Connect ontbreekt.
  • Datateller voor Wi-Fi-assistentie: Alle details zijn in dit artikel te vinden.
  • Live Photos: Mogelijkheid om Live Photos te dupliceren (via deel-menu) als gewone foto. Er wordt een foto met volledige resolutie, maar zonder live element opgeslagen (alleen iPhone 6s)
  • iPad Multi User: Voorlopig alleen voor onderwijs. Docenten kunnen accounts voor leerlingen aanmaken en zien welke app leerlingen open hebben. Meer over de onderwijs-functies van iOS 9.3 is op deze themasite van Apple te vinden.
  • iCloud voor iBooks: Niet alleen gekochte boeken, maar alle PDF-bestanden binnen iBooks synchroniseren nu tussen apparaten.

Wanneer komt iOS 9.3 uit?

De eerste beta van iOS 9.3 is er als beta voor ontwikkelaars en als publieke beta. Wij verwachten eind februari of begin maart de definitieve versie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Eerste beta iOS 9.3 brengt nachtmodus en meer grote vernieuwingen
Sluiten