Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 13 januari 2016

Dating: Tinder met geheime score, Grindr matcht in China

Er is nieuws over twee grote internationale dating-apps. Tinder blijkt een niet publieke ‘aantrekkelijkheidsscore’ van zijn gebruikers bij te houden en homodating-app Grindr krijgt een grote investering van een Chinees bedrijf dat een meerderheidsbelang in de app neemt.

FastCompany heeft een artikel over de rating die Tinder gebruikers geeft. Het doel is om betere matches te maken. Grindr kondigt de investering van 93 miljoen dollar op zijn eigen blog aan.

Tinder: aantrekkelijk of begeerlijk?

Dating-app Tinder houdt van alle gebruikers een ‘aantrekkelijkheidsscore’ bij. Die is niet zichtbaar voor gebruikers, maar wordt door de app meegewogen met het suggereren van matches. Medewerkers van Tinder kunnen de score aan de hand van een e-mail adres opvragen.

Het bedrijf vertelt tegenover Fast Company dat de score niet alleen naar uiterlijk kijkt, maar ook naar hoe begeerlijk gebruikers zijn aan de hand van hun profiel (diploma, goede baan?). Andere gebruikers beïnvloeden de score ook. Een match met een gebruikers met hoge score verhoogt de score van een gebruiker met een lagere score. Tinder zegt dat het algoritme ingewikkeld is, maar het systeem met de Elo-rating vergeleken kan worden.

Grindr in Chinese handen

Grindr, een populaire dating-app voor homoseksuele mannen, krijgt een flinke investering van een Chinees gamebedrijf. The New York Times meldt dat Beijing Kunlun Tech Company zestig procent van de aandelen in Grindr overneemt. Het Chinese bedrijf telt er 93 miljoen dollar voor neer. Grindr werd in 2009 opgericht en de app wordt door 2 miljoen mannen per dag gebruikt. De app is actief in 194 landen en werkt in tegenstelling tot Tinder op basis van GPS-locatie.

In een blogpost schrijft oprichter Joel Simkhai dat het bedrijf onder de vleugels van de Chinese eigenaar verder kan groeien. Er worden binnenkort ook nieuwe functies en diensten die zich op lifestyle richten aangekondigd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dating: Tinder met geheime score, Grindr matcht in China
Sluiten