CES 2016: veel USB-C accessoires voor 12-inch MacBook

Door: Raymon Mens - 11 reacties

Het is de week van de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas. Verwacht deze week veel gadgets, grote aankondigingen en producten die uiteindelijk nooit zullen verschijnen. Een ding is zeker: USB-C wordt een hot item op CES 2016.

Apple pionierde de nieuwe USB-C-poort begin 2015 met de introductie van de 12-inch MacBook. Nu hebben Samsung, Griffin, Lenovo en Acer nieuwe USB C-accessoires aangekondigd die met de 12-inch MacBook werken.

Griffin Bricksafe

Met de USB-C-poort van de MacBook verdween MagSafe. Accessoiremaker Griffin brengt het idee van een oplaadkabel die bij een ongelukje niet de hele MacBook van tafel trek terug met de Bricksafe. De 1,8 meter lange een eigen USB-C-laadkabel die een veilige magnetische aansluiting heeft. In april verkrijgbaar voor $ 39,99 (europrijs onbekend).
griffin-usbc

USB-C Mini-Hub van Belkin

Belkin heeft al een groot assortiment USB-C kabels en breidt dat uit met een hub. De Mini-Hub is niet zo uitgebreid als het onhaalbare Kickstater-project Hub+, maar biedt twee klassieke USB-poorten en twee USB-C-poorten. Op de laatstgenoemde poorten kan de Apple-lader aangesloten worden. Dit jaar verkrijgbaar voor $ 49,99 (europrijs onbekend).

Samsung Portable SSD T3

Ook Samsung doet mee met USB C en kondigt de Portable SSD T3-serie aan. De externe SSD-schijfjes hebben een directe USB 3.1-C aansluiting en worden geleverd met opslagcapaciteiten van 250GB, 500GB, 1TB en 2TB. Samsung claimt schrijfsnelheden van 450MB/s en zegt dat het apparaatje kleiner is dan een visitekaartje. Het gewicht is 50 gram. Vanaf maart verkrijgbaar, prijzen nog onbekend.
samsung-t3-usbc-ssd

Acer H7 USB-C schermen

Acer heeft twee USB-C-schermen aangekondigd die al in februari op de markt komen. De schermen uit de H7-serie zijn 25- of 27-inch en hebben een resolutie van 2560 x 1440 pixels. Naast USB-C hebben de schermen 2 HDMI 2.0-poorten en een ingebouwde hub voor twee gewone USB-poorten.¬†Het scherm kan een MacBook ook direct van stroom voorzien. In februari verkrijgbaar vanaf ‚ā¨ 499. Natuurlijk ook¬†in goud.

acherh7-usbc
Klik/tap voor groter.

Lenovo Thinkvision Displays

Lenovo komt met een tweetal USB-C-monitoren voor zakelijk/professioneel gebruik. De ThinkVision X24 Pro is 23,8-inch en heeft een resolutie van 1920 x 1080 pixels en naast USB-C een Mini DisplayPoort. Het scherm heeft verder twee ingebouwde microfoons en speakers van 3 watt. Verkrijgbaar in juni vanaf $ 499 (europrijs onbekend).


Het tweede USB-C-scherm van Lenovo is voor de veeleisende gebruiker. De 27-inch ThinkVision X1 heeft een resolute van 3840 x 2160 pixels (UHD) op 60Hz en ondersteunt naast USB-C ook DisplayPort 1.2. Het scherm is uitgerust met een Full HD webcam en vier traditionele USB-poorten. Een USB-C-apparaat wordt door de ThinkVision X1 ook direct opgeladen. Het scherm weergeeft het volledige 10-bits kleurenspectrum en is in juni verkrijgbaar vanaf $ 799 (europrijs onbekend).

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  SvS

  Het zou mooi zijn als USB-C de standaard wordt voor alle merken smartphones per 2017. Liever USB-C, dan micro usb.

 • Profielfoto
  Metten

  @SvS: USB-C wordt vrijwel zeker de opvolger van micro-usb op smartphones. Er zijn al meerdere fabrikanten die hun nieuwe generaties smartphones met USB-C hebben uitgerust en dat zullen er alleen maar meer worden.

 • Profielfoto
  SimondeBoer

  Geen HomeKit nieuws op CES zoals nieuwe ondersteunde apparaten?

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  @SimondeBoer: Nog niet, maar het duurt nog tot vrijdag en dit is de eerste lading aankondigingen. Verwacht nog veel meer;-)

 • Profielfoto
  crazywarning

  Er zijn enkele aankondigingen gedaan voor HomeKit ondersteuning. Maar zoals Raymon al aangeeft zullen er waarschijnlijk wel wat meer volgen.

  Dit is er aangekondigd:

  De Honeywell smart thermostaat Honeywell Smart thermostaat

  De Hunter Fan
  Hunter Fann

 • Profielfoto
  Jeroen3007

  Wat doet de afbeelding van dat Acer scherm in dit artikel? Lees ik ergens overheen of gaat het echt alleen maar over Lenovo schermen?

 • Profielfoto
  Jeroen3007

  Excuses ik las er inderdaad zomaar overheen:confused:

 • Profielfoto
  Spam

  die Griffin Bricksafe is een beetje gejat van Znaps: http://www.znaps.net/

  Maar goed dan zonder extra adapter. Op zich een no-brainer. Dat apple daar zelf niet aan gedacht geeft….

 • Profielfoto
  Melle

  en mag ik dan dromen over eindelijk een nieuw apple cinema display?

  Retina
  iMac design zonder baard
  usb-c

  samen met een eindelijke update van de Mac Pro.

  Mijn geld jeukt, maar moet zich inhouden.

  Ik geef ze nog tot de zomer en dan ga ik over op andere schermen.
  (nu hier op bureau 7 apple cinema display – supertevreden over, maar te verouderd qua techniek om nog nieuw te kopen

 • Profielfoto
  Oliveanus

  Mooie spulletjes. Vooral die ssd en bricksafe.
  Hoewel die laatste eigenlijk niet nodig zou moeten zijn. Wel jammer dat usb-c niet gelijk ook een magnetische connector heeft. Het heeft me toch wel een 3 tal MacBookjes gescheeld als er weer eens iemand over m’n kabeltje struikelde.

 • Profielfoto
  Gans

  Hoe kan het nou dat er in zoveel artikelen op OMT zinnen staan met: “het display weergeeft” ipv “het display geeft weer”? Is dit een taalverandering die ik heb gemist of gewoon een luie Google translate ‘ninja’?