Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 5 januari 2016

CES 2016: veel USB-C accessoires voor 12-inch MacBook

Het is de week van de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas. Verwacht deze week veel gadgets, grote aankondigingen en producten die uiteindelijk nooit zullen verschijnen. Een ding is zeker: USB-C wordt een hot item op CES 2016.

Apple pionierde de nieuwe USB-C-poort begin 2015 met de introductie van de 12-inch MacBook. Nu hebben Samsung, Griffin, Lenovo en Acer nieuwe USB C-accessoires aangekondigd die met de 12-inch MacBook werken.

Griffin Bricksafe

Met de USB-C-poort van de MacBook verdween MagSafe. Accessoiremaker Griffin brengt het idee van een oplaadkabel die bij een ongelukje niet de hele MacBook van tafel trek terug met de Bricksafe. De 1,8 meter lange een eigen USB-C-laadkabel die een veilige magnetische aansluiting heeft. In april verkrijgbaar voor $ 39,99 (europrijs onbekend).

USB-C Mini-Hub van Belkin

Belkin heeft al een groot assortiment USB-C kabels en breidt dat uit met een hub. De Mini-Hub is niet zo uitgebreid als het onhaalbare Kickstater-project Hub+, maar biedt twee klassieke USB-poorten en twee USB-C-poorten. Op de laatstgenoemde poorten kan de Apple-lader aangesloten worden. Dit jaar verkrijgbaar voor $ 49,99 (europrijs onbekend).

Samsung Portable SSD T3

Ook Samsung doet mee met USB C en kondigt de Portable SSD T3-serie aan. De externe SSD-schijfjes hebben een directe USB 3.1-C aansluiting en worden geleverd met opslagcapaciteiten van 250GB, 500GB, 1TB en 2TB. Samsung claimt schrijfsnelheden van 450MB/s en zegt dat het apparaatje kleiner is dan een visitekaartje. Het gewicht is 50 gram. Vanaf maart verkrijgbaar, prijzen nog onbekend.

Acer H7 USB-C schermen

Acer heeft twee USB-C-schermen aangekondigd die al in februari op de markt komen. De schermen uit de H7-serie zijn 25- of 27-inch en hebben een resolutie van 2560 x 1440 pixels. Naast USB-C hebben de schermen 2 HDMI 2.0-poorten en een ingebouwde hub voor twee gewone USB-poorten. Het scherm kan een MacBook ook direct van stroom voorzien. In februari verkrijgbaar vanaf € 499. Natuurlijk ook in goud.

Klik/tap voor groter.

Lenovo Thinkvision Displays

Lenovo komt met een tweetal USB-C-monitoren voor zakelijk/professioneel gebruik. De ThinkVision X24 Pro is 23,8-inch en heeft een resolutie van 1920 x 1080 pixels en naast USB-C een Mini DisplayPoort. Het scherm heeft verder twee ingebouwde microfoons en speakers van 3 watt. Verkrijgbaar in juni vanaf $ 499 (europrijs onbekend).


Het tweede USB-C-scherm van Lenovo is voor de veeleisende gebruiker. De 27-inch heeft een resolute van 3840 x 2160 pixels (UHD) op 60Hz en ondersteunt naast USB-C ook DisplayPort 1.2. Het scherm is uitgerust met een Full HD webcam en vier traditionele USB-poorten. Een USB-C-apparaat wordt door de ThinkVision X1 ook direct opgeladen. Het scherm weergeeft het volledige 10-bits kleurenspectrum en is in juni verkrijgbaar vanaf $ 799 (europrijs onbekend).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
CES 2016: veel USB-C accessoires voor 12-inch MacBook
Sluiten