Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 5 januari 2016
Leestijd: 1 minuut

Blaze: nieuw sportief polshorloge van Fitbit

Is het een fitnesstracker, een smartwatch of alle twee? Fitbit zoekt na lange tijd compacte trackers en bandjes gemaakt te hebben nu duidelijk de markt voor smartwatches op. Tijdens electronica­beurs CES 2016 is de FitBit Blaze aangekondigd.

De Fitbit Blaze is een kruising tussen een smartwatch en fitnesstracker. Het polshorloge is achthoekig en komt net als de Apple Watch met een eigen collectie bandjes. De smartwatch kost 230 euro en is vanaf maart verkrijgbaar.

De smartwatch werkt niet met HealthKit, maar is wel 100% iPhone-compatibel. Omdat de accu 5 dagen meegaat, hoeft de Blaze ‘s nachts niet af en kan hij naast je stappen ook je slaap analyseren. Er is een ingebouwde hartslagmeter, maar geen GPS. De Blaze biedt naast het tracken van diverse sporten ook kant-en-klare sportprogramma’s waarbij het horloge je coacht.

Als smartwatch biedt de Blaze een kleuren-touchscreen voor notificaties, het bedienen van muziek, een agenda en het beantwoorden of weigeren van oproepen. Fitbit biedt een klein assortiment ‘luxe bandjes’ aan dat geleidelijk zal worden aangevuld. Het rubberen sportbandje kost 30 euro, een bandje van leer met RVS frame kost 99 euro en een geheel roestvrij stalen armband gaat voor 140 euro over de toonbank.

De Fitbit Blaze is vanaf maart verkrijgbaar voor € 230.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Blaze: nieuw sportief polshorloge van Fitbit
Sluiten