Blaze: nieuw sportief polshorloge van Fitbit

4 reacties

Is het een fitnesstracker, een smartwatch of alle twee? Fitbit zoekt na lange tijd compacte trackers en bandjes gemaakt te hebben nu duidelijk de markt voor smartwatches op. Tijdens electronica­beurs CES 2016 is de FitBit Blaze aangekondigd.

De Fitbit Blaze is een kruising tussen een smartwatch en fitnesstracker. Het polshorloge is achthoekig en komt net als de Apple Watch met een eigen collectie bandjes. De smartwatch kost 230 euro en is vanaf maart verkrijgbaar.

De smartwatch werkt niet met HealthKit, maar is wel 100% iPhone-compatibel. Omdat de accu 5 dagen meegaat, hoeft de Blaze ’s nachts niet af en kan hij naast je stappen ook je slaap analyseren. Er is een ingebouwde hartslagmeter, maar geen GPS. De Blaze biedt naast het tracken van diverse sporten ook kant-en-klare sportprogramma’s waarbij het horloge je coacht.
fitbit-blaze-2
Als smartwatch biedt de Blaze een kleuren-touchscreen voor notificaties, het bedienen van muziek, een agenda en het beantwoorden of weigeren van oproepen. Fitbit biedt een klein assortiment ‘luxe bandjes’ aan dat geleidelijk zal worden aangevuld. Het rubberen sportbandje kost 30 euro, een bandje van leer met RVS frame kost 99 euro en een geheel roestvrij stalen armband gaat voor 140 euro over de toonbank.
blaze-wide-001
De Fitbit Blaze is vanaf maart verkrijgbaar voor € 230.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Cornelis

  In het filmpje hebben zij het wel over gps ?

 • Profielfoto
  Vilscon

  In het filmpje hebben zij het wel over gps ?

  Ze praten over ‘Connected GPS’. De exacte definitie weet ik niet, maar aannemelijk is dat de GPS afkomstig is van een connected apparaat. Oftewel, zelfde als met de iPhone en  Watch.

 • Profielfoto
  IsSidha

  Nou.. FitBit heeft duidelijk NIET de commentaren op de Apple Watch gelezen toen er steen en been geklaagd werd dat je toch je telefoon moest meenemen als je ging rennen.. Deze kan niets anders dan stappen tellen en je hartslag meten.. voor de rest moet je telefoon toch echt mee en daarmee dus nog slechter dan welke andere smartwatch dan ook.. wel een heel hip fitnessbandje, waarschijnlijk wel de beste die er is

  @BlackVibes.. yup, connected gps is gps door een connected apparaat

 • Profielfoto
  Shmoo


  .
  Wel fijn dat het allemaal zo lekker aansluit en past op ieders pols. Als het ding niet fijn zit kun je ‘m nog steeds gebruiken tijdens Star Wars night met je vrienden.