Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 28 januari 2016
Leestijd: 1 minuut

Belangrijk: Apple start omruilprogramma voor lichtnetadapters

Apple heeft een omruilprogramma voor een aantal lichtnetadapters gestart. Het gaat om de stekkers die bij MacBook- en iPad-laders zijn geleverd, alsmede de reisstekker van Apple. Er is een probleem met de pluggen die tussen 2003 en 2015 gemaakt zijn.

In een persbericht lezen we dat de op elkaar klikbare delen soms kunnen afbreken, met mogelijk een elektrische schok tot gevolg. De pluggen zijn te herkennen aan de code op het afneembare deel.

Check je plug

Het gaat alleen om het afneembare deel van de adapter. Alleen pluggen met een vier- of vijfcijferige code aan de binnenkant zijn betrokken. Dit geldt ook voor pluggen zonder (leesbare) code aan de binnenkant. Nieuwe pluggen, met een duidelijke landcode zoals EUR, KOR, AUS, ARG of BRA zijn veilig.

Gratis omruilen

Op een de website van het omruilprogramma kun je verder checken of je een plug hebt die vervangen dient te worden. Pluggen kunnen bij een erkende Apple-serviceprovider zoals iCentre, Amac, Microfix, ivizi of Xando of de Apple Retail Store ingeleverd worden.

Omruilen per post is ook mogelijk. Apple stuurt je dan een nieuwe plug en je kunt vervolgens de doos gebruiken om de oude stekker kosteloos terug te sturen. Dit is direct online te regelen. Je hoeft alleen de afneembare plug op te sturen, niet de adapter zelf.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Belangrijk: Apple start omruilprogramma voor lichtnetadapters
Sluiten