Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 20 januari 2016

‘Apple zegt accessoiremakers de minijack te vergeten’

Gaat Apple de iPhone 7 echt niet meer voorzien van een minijack-aansluiting? Er zijn steeds meer aanwijzingen naar het definitief verdwijnen van de poort. Apple zou grote accessoiremakers hebben gezegd niet langer op de minijack te rekenen.

Dat meldt de Franstalige site Belgium iPhone op basis van eigen bronnen. Apple zou fabrikanten aanmoedigen om in plaats van de minijack de Lightning-poort of draadloze technologieën te gebruiken.

Volgens de Belgische site heeft Apple verschillende argumenten, zoals de komst van high-definition audio en directe stroomtoevoer naar headphones via de Lightning-poort. Zo zouden fabrikanten kunnen profiteren van actieve ruisonderdrukking zonder een batterij in de headset te plaatsen. Ook kan de iPhone zonder minijack makkelijker waterdicht gemaakt worden (lees: iPhone 7: de prijs van waterproof).

De Philips Fidelio M2L is (nog) een van de weinige Lightning-hoofdtelefoons.

Aanwijzingen in beta iOS 9.3

Het bericht aan accessoiremakers is niet het enige dat geruchten over een iPhone 7 zonder minijack op laat laaien. Dinsdagavond ontdekte een ontwikkelaar dat iOS 9.3 teksten bevat als ‘‘Headphones.have.%sinput.NO.’

https://twitter.com/kyoufujibaya/status/689267674451279872

Reageer op artikel:
‘Apple zegt accessoiremakers de minijack te vergeten’
Sluiten