Apple gaat haperende t.co-links in Safari oplossen

Door: Raymon Mens - 3 reacties

Als Mac-gebruiker met Twitter heb je het ongetwijfeld gemerkt. De korte t.co-links van Twitter werken in alle browsers, behalve in Safari. Het begon maanden geleden met de release van OS X 10.11 El Capitan en is sindsdien onopgelost.

Goed nieuws! Apple heeft het probleem inmiddels gevonden en er wordt aan een oplossing gewerkt. Tot die tijd kun je zelf ook het een en ander doen zonder Safari voor Chrome in te ruilen.

t.co-links laden niet

Twitter kort alle links die geplaatst worden standaar door middel van een t.co-link af. Deze verwijst naar de eigenlijke URL en zorgt ervoor dat het aantal kliks gemeten kan worden. In de laatste OS X-versie laden de links echter niet. Op Twitter (waar anders) heeft Apple’s WebKit Developer Experience Manager Timothy Hatcher gezegd op de hoogte te zijn en aan een oplossing gewerkt wordt. Waarschijnlijk in de volgende OS X-update beschikbaar.

Tijdelijke oplossing

Totdat Apple een oplossing klaar heeft, kun je zelf het een en ander doen. Er is een plug-in voor Safari die t.co-links automatisch omzeilt. Je kunt vanaf de pagina de plugin die in het bestand no-t.co.safariextz zit downloaden. Open de download na installatie en schakel deze in.

notco-001
No t.co in Safari.

Gebruikers van Tweetbot kunnen in de terminal het volgende commando uitvoeren. Daarna wordt direct de originele link geopend.

defaults write com.tapbots.TweetbotMac OpenURLsDirectly YES

(Via: The Verge)

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  FABMAC

  Even de “s” weghalen bij Https werkte bij mij ook.

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Zwaar irritant zeg

 • Profielfoto
  GRoelS

  Bovengenoemde plug-in werkt super!