‘Apple werkt aan radicaal nieuwe draadloze laadtechniek’

Door: Raymon Mens - 10 reacties

Terwijl concurrerende smartphones al een tijdje draadloos kunnen laden, is voor de iPhone nog steeds een kabel vereist. Dat komt omdat Apple het meteen goed wil doen en een nieuwe, betere techniek voor draadloos laden aan het ontwikkelen is.

Dat meldt Bloomberg op basis van anonieme bronnen binnen Apple. Het zou gaan om een cutting-edge techniek die het mogelijk maakt om een iPhone vanaf een afstandje op te laden. Op zijn vroegst in 2017 af.

Niet in iPhone 7

De iPhone 7, die in september van dit jaar geïntroduceerd wordt, moet nog gewoon met een kabel opgeladen worden. Volgens Bloomberg is de nieuwe laadtechniek nog in ontwikkeling zijn er nog vele technische hobbels te nemen om het draadloos laden vanaf afstand te perfectioneren. Apple zou met partners in de VS en Azië werken om de techniek volgend jaar (2017) klaar hebben.
watch-laden-16x9

Huidige standaard biedt weinig voordeel

Apple is van mening dat huidige standaarden voor draadloos opladen weinig toevoegen. De telefoon moet op een matje of plateau gelegd worden om stroom te krijgen en het laden stopt direct als de het apparaat van het plateau afgehaald wordt. Al bij de introductie van de iPhone 5 zei Phil Schiller niet zoveel in draadloos laden te zien.

Bij gebrek aan poorten is de Apple Watch momenteel het enige Apple-apparaat dat met inductie kan laden. Apple heeft in het al met draadloos laden geëxperimenteerd. Zo bezit het bedrijf een patent waarin beschreven wordt hoe de iMac een draadloze energiehub kan worden.

https://youtu.be/PIBAOmciJiA

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  Spam

  yeah right. Een specialist die naar de Apple Watch refereert als de iWatch

 • Profielfoto
  knekkie

  Nog meer straling door je lichaam.

  Kan dat niet anders? Sommige horloges kunnen zich zelf opladen door je pols te bewegen. Zou die technologie niet verwerkt kunnen worden in smartphones?

  Voeg wat zonnepanelen toe in de zwarte delen van het scherm en de achterkant als extra mogelijkheid tot energie opwekking. Wie weet kan apple dan een ECHTE sustaineble iPhone lanceren.

 • Profielfoto
  Shmoo

  De verbinding van de Apple Watch met het magneetje vind ik nog wel kunnen en mooi gemaakt, daar zou je ook redenen voor kunnen verzinnen. Waterdichte telefoons bijvoorbeeld. Maar echt draadloos-draadloos opladen dat gaat mij weer een beetje te ver.
  .
  Dit zijn van die fratsen die je alleen maar kunt bedenken als je echt niets anders meer hebt en Live Photo’s en 3D Touch zitten al in je producten..

 • Profielfoto
  no_poo

  Nou ja om nu nog met standaard draadloos opladen te komen kun je ook niet maken, dus dan blijft er weinig keuze over. En Apple werkt ten alle tijden toe naar een apparaat zonder poorten, want poorten = het kwaad.

 • Profielfoto
  Koning Frank

  Radicaal nieuw?
  Radicaalnieuw?

 • Profielfoto
  pruus

  het zaadje is gelegd. nu kijken wat er ontkiemt… ook bij collega-merken

 • Profielfoto
  Kevin

  Van de zotte dat draadloos (van afstand) opladen niet al jaren kan. Nikola Tesla had deze techniek honderd jaar geleden al..

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ja en die is ook overleden..

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Het overlijden van Nikola Tesla heeft natuurlijk niets te maken met de kwaliteit van zijn uitvindingen. Behalve de transformator, heeft hij een groot aantal geniale uitvindingen gedaan. Tesla is misschien wel het grootste genie dat er ooit is geweest. Een enorm aantal uitvindingen heeft hij gedaan, waarvan een aantal nog steeds staatsgeheim is in de Verenigde Staten.

  Al in 1891 deed Tesla demonstraties met draadloos overbrengen van electriciteit. Begin vorige eeuw liet hij al een auto rondrijden die draadloos zijn elektriciteit kreeg voor de elektromotor die erin zat. Hij had een systeem ontwikkeld voor draadloze overbrenging van elektriciteit tussen grote torens, over de hele aarde, waardoor hoogspanningsmasten en kabels overbodig waren. In Tesla’s visie konden steden, maar ook auto’s en zelfs vliegtuigen draadloos van elektriciteit worden voorzien. Als het was gebeurd, hadden we nooit kabels voor elektriciteit nodig gehad! Bijna was zijn plan uitgevoerd, maar de Westinghouse electriciteitscompany durfde het toch niet aan, puur omdat ze bang waren dat het verbruik van de draadloos verstrekte elektriciteit niet goed gemeten kon worden. Er werd zelfs een bomaanslag gepleegd op Tesla’s electricity tower.

  Tesla demonstreert de draadloze overbrenging van elektriciteit in 1891.

  Artikel in New York Journal over Tesla’s geruchtmakende plannen voor draadloze elektriciteit.

  Artist impression van Tesla’s draadloze elektriciteitstransport.

  Schematische voorstelling van de Tesla towers voor draadloze overbrenging van elektriciteit.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Dat moest er sowieso wel van komen zeker? Praktisch alle andere doen het nu al. Maar ik snap ook Apple hun punt wel, feit dat je het op een matje of plateau moet gaan leggen zullen ze een pijnpunt vinden. Ik ben benieuwd met wat ze zullen afkomen, maar ze hebben altijd wel iets achter de hand:-)