Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 25 januari 2016
Leestijd: 1 minuut

Apple Watch: nieuwe bandjes in maart, nieuw model dit najaar

Zien we tijdens een Apple-event in maart naast de iPad Air 3 en 4-inch ‘iPhone 5se’ ook een Apple Watch 2? Nieuwe geruchten zeggen van niet. Apple beperkt zich volgens Mark Gurman (9to5Mac) voorlopig tot nieuwe bandjes en het uitbrengen van watchOS 2.2.

Een Apple Watch 2 zou voor het najaar gepland zijn. Tijdens het Apple-event, dat in de week van 14 maart plaats zou vinden, zien we waarschijnlijk meer samen­werkingen met modemerken en bandjes van nieuw materiaal.

WatchOS 2.2 en meer in maart

Tijdens het Apple-event in september van 2015 werden nieuwe sportbandjes en een samenwerking met modemerk Hermès aangekondigd. In maart zou onder andere een nieuwe lijn bandjes van premium accessoire­maker Incase onthuld worden. Ook zou Apple met nieuwe, eigen ontwerpen komen. We herinneren ons het zwarte Milanese bandje dat al even online verscheen. De definitieve release van watchOS 2.2 brengt de mogelijkheid om de Apple Watch met twee iPhones te koppelen en verbeteringen aan de kaarten-app.

Apple Watch 2 dit najaar

Ondanks eerdere geruchten over een productiestart van de Apple Watch 2 moeten we volgens Gurman nog tot het najaar op de tweede versie van Apple’s smartwatch wachten. Apple zou hebben gekozen voor een nieuw ontwerp, dat waarschijnlijk dunner is. Gezien de grote hoeveelheid nieuwe bandjes verwachten wij dat bandjes van de eerste Apple Watch compatibel blijven. Hardwarematig wordt gesproken over een snellere chip, Facetime-camera en nieuwe Wi-Fi-chip die door middel van Wi-Fi Triangulatie locatiebepaling mogelijk maakt.

Wi-Fi Triangulatie gebruikt de signaalsterkte van bekende Wi-Fi-netwerken voor locatiebepaling.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.