Apple Watch: nieuwe bandjes in maart, nieuw model dit najaar

Door: Raymon Mens - 7 reacties

Zien we tijdens een Apple-event in maart naast de iPad Air 3 en 4-inch ‘iPhone 5se’ ook een Apple Watch 2? Nieuwe geruchten zeggen van niet. Apple beperkt zich volgens Mark Gurman (9to5Mac) voorlopig tot nieuwe bandjes en het uitbrengen van watchOS 2.2.

Een Apple Watch 2 zou voor het najaar gepland zijn. Tijdens het Apple-event, dat in de week van 14 maart plaats zou vinden, zien we waarschijnlijk meer samen­werkingen met modemerken en bandjes van nieuw materiaal.

WatchOS 2.2 en meer in maart

Tijdens het Apple-event in september van 2015 werden nieuwe sportbandjes en een samenwerking met modemerk Hermès aangekondigd. In maart zou onder andere een nieuwe lijn bandjes van premium accessoire­maker Incase onthuld worden. Ook zou Apple met nieuwe, eigen ontwerpen komen. We herinneren ons het zwarte Milanese bandje dat al even online verscheen. De definitieve release van watchOS 2.2 brengt de mogelijkheid om de Apple Watch met twee iPhones te koppelen en verbeteringen aan de kaarten-app.

Apple Watch 2 dit najaar

Ondanks eerdere geruchten over een productiestart van de Apple Watch 2 moeten we volgens Gurman nog tot het najaar op de tweede versie van Apple’s smartwatch wachten. Apple zou hebben gekozen voor een nieuw ontwerp, dat waarschijnlijk dunner is. Gezien de grote hoeveelheid nieuwe bandjes verwachten wij dat bandjes van de eerste Apple Watch compatibel blijven. Hardwarematig wordt gesproken over een snellere chip, Facetime-camera en nieuwe Wi-Fi-chip die door middel van Wi-Fi Triangulatie locatiebepaling mogelijk maakt.

wifitria
Wi-Fi Triangulatie gebruikt de signaalsterkte van bekende Wi-Fi-netwerken voor locatiebepaling.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  Het blijft mij altijd verbazen hoeveel nieuws men kan verzinnen bij geen nieuws.

 • Profielfoto
  mvmaastricht

  Eindelijk een Watch-gerucht dat me enigszins logisch in de oren klinkt (op de FaceTime camera na). Logischer tijdsplanning in ieder geval.

 • Profielfoto
  maconly

  Ik heb nog steeds geen drang om zo’n ding te kopen .

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Underwhelming….

 • Profielfoto
  rammes

  Wi-Fi Triangulatie, niet omdat het kan, maar omdat we niets beters kunnen leveren. Laat maar dan.

 • Profielfoto
  Neowip

  Als je het horloge meer als een dag hebt gedragen begrijp je dat een FaceTime camera wel zeer onwaarschijnlijk is

 • Profielfoto
  sanderman

  Blijft OMT nog steeds stug inzetten op de FaceTime camera? ik ben er van overtuigd n.a.v. een artikel van Appleinsider (maanden geleden) dat zoiets er niet gaat komen. Het lijkt me ook compleet overbodig en onpraktisch. Het is zelfs jammer van de ruimte!