‘Apple Watch 2 deze maand in productie’

Door: Raymon Mens - 19 reacties

De vraag is niet of, maar wanneer er een nieuwe Apple Watch komt. Volgens nieuwe geruchten uit Taiwan begint Quantana Computer (het bedrijf dat ook de eerste Apple Watch produceerde) nog deze maand aan de productie van de Apple Watch 2.

Het Taiwanese blog Ctee zegt uit eigen bronnen te hebben vernomen dat de (proef) productie van de Apple Watch 2 deze maand begint. Dat versterkt de geruchten over een aankondiging in maart.

Apple Watch 2 in maart?

Er gaan al langer geruchten over een Apple-event in maart. Daar zou niet alleen een nieuwe 4-inch iPhone maar ook een Apple Watch 2 uit de doeken gedaan worden. Naast een snellere chip krijgt de Apple Watch 2 volgens recente geruchten ook een FaceTime-camera en een nieuwe WiFi-chip.

De nieuwe WiFi-chip zou een energie-efficiënte manier locatiebepaling mogelijk maken. De Apple Watch Wi-Fi Triangulatie gaan gebruiken om een schatting van de locatie te doen. Hierbij meet de Watch de sterkte van Wi-Fi netwerken in de buurt om zijn positie te bepalen. Zo kan niet alleen de route van een workout buiten bijgehouden worden, maar wordt een functie als Find My Watch ook mogelijk.

wifitria
Wi-Fi Triangulatie schematisch weergegeven.

Reacties

19 reacties
 • Profielfoto
  Edwin

  Ik ben al aan het sparen! ?

 • Profielfoto
  GodzillaNinja

  Design update? Betwijfel anders de meerwaarde van de upgrade tegenover m’n huidige ᴡᴀᴛᴄʜ.

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Design: Als het dunner kan, lijkt het me niet dat Apple die kans laat liggen. Hoop wel dat de huidige bandjes blijven passen;!

 • Profielfoto
  Antaeus

  Rond aub

 • Profielfoto
  SvS

  Rond aub

  Forget it… (helaas, maar op zich wel logisch)

 • Profielfoto
  Shmoo

  September wordt dat. Maart is veel te vroeg.

 • Profielfoto
  Oud

  Hopelijk dan gelijk in Nederland!

 • Profielfoto
  knekkie

  GPS en FaceTime hadden eigenlijk al op de eerste generatie Apple Watch gemogen… Maar ja dan had je waarschijnlijk de middag niet gehaald op de huidige accu.

  Ik ben dan toch benieuwd hoe Garmin en Polar dat doen. Die hebben ook smart features in hun horloges. koppeling met de smartphone en GPS aan boord zodat je kan sporten en geocashen zonder noodzaak om je telefoon bij je te hebben. En die apparaten hebben een batterij duur van 3 weken. (De Polar V800) en als je wat vaker GPS gebaseerd sport dan moet je binnen een week aan de lader. maar dan nog doet ie het langer dan de Apple Watch. De Huidige Apple Watch stelt mij op dat valk erg teleur.

  Ik heb mijn Apple Watch inmiddels weer verkocht omdat het leuke en spannende er nu wel weer vanaf is. Mooi companion device voor een telefoon maar meer is het niet. Een Apple Watch wordt voor mij pas weer interessant op het moment dat het je smartphone volledig kan vervangen. Dus een ingebouwde GPS en Telefoon met data en een JARVIS like SIRI.

 • Profielfoto
  Myquandro

  Ik hoop vooral dat ze dezelfde bandjes blijven gebruiken. Ben erg blij met mijn Watch en zou een upgrade overwegen als ik all bandjes die ik heb kan blijven gebruiken. Daarnaast zou het als effect hebben dat er meer samenwerkingen kunnen ontstaan zoals met Hermes die ook voor bestaande Watch gebruikers interessant kunnen zijn.

 • Profielfoto
  krisp

  Wi-Fi Triangulatie was ook aanwezig op de eerste iPhone en werd later vervangen door GPS. Ik mag hopen dat Apple snapt dat de Watch ook GPS nodig heeft en druk bezig is om er een GPS-chip in te passen. Tot die tijd heeft de Watch voor mij weinig meerwaarde.

 • Profielfoto
  Vandefilm

  Wat mij betreft moeten ze helemaal de sport/medische kant op. Hij moet hartslag goed kunnen meten, GPS hebben en allerlei fysieke eigenschappen kunnen meten (zoals bloedsuiker meten). Dan heeft het ineens heel veel waarde voor heel veel mensen. Ik zie de watch nooit de iPhone vervangen op wat voor gebied dan ook, en alleen een toegevoegde waarde zijn op het sport/medische gebied dus.

 • Profielfoto
  knekkie

  Dat zou het apparaat veel breder inzetbaar maken idd. Nu is het een sierraad dat een paar sport mogelijkheden heeft geïmplementeerd

 • Profielfoto
  Jorik

  … Hij moet hartslag goed kunnen meten …

  Dat doet ie nu al vrij goed. De andere zaken zouden de Watch zeker nog een stuk bruikbaarder maken!

 • Profielfoto
  Buzz

  Welk percentage van horlogedragers is er geïnteresseerd in bloedsuikermetingen? Voor een betrouwbare meting zul je moeten prikken. Laten ze daar maar aparte gadgets voor blijven maken. Ik hoef het in elk geval niet in mijn Apple Watch.

  Nee, laten ze het gebruik van apps in de nieuwe Apple Watch allereerst maar eens veel sneller maken, en intuïtiever.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik denk ook niet dat mensen die een Apple Watch kopen fanatieke horloge dragers zijn. Ze zijn denk ik veel meer bezig met hun gezondheid of sport en zetten dan deze Apple Watch in als hulpmiddeltje. Voor hen is dit device gewoon een handig dingetje dat toevallig om je pols zit maar het zal dus vrij weinig als horloge dienen. De kans is zelfs heel groot dat als ze de Apple Watch af zouden doen ze nooit een normaal horloge er voor in de plaats zouden dragen.
  .
  Mij zal het niets verbazen als binnen 2 a 3 jaar dit hele smart watch gebeuren een andere weg in zal slaan. Namelijk meer richting een smart band. Een slim bandje dat toevallig om je pols zit en waar je allerlei slimme/handigen diensten aan kunt koppelen. Voor de ene zal dit een klokfunctie zijn en voor de andere een gezondheidssysteem en voor weer iemand anders iets dat met z’n sport te maken heeft.
  .
  Heeft Microsoft niet al iets dat Band heet? We weten allemaal dat Microsoft vaak/meestal als eerste op het juiste spoor zit – ze kunnen helaas dat eerste idee nooit direct omzetten naar een succes waardoor andere bedrijven met het idee er vandoor gaan alsof zij het hebben uitgevonden.

 • Profielfoto
  Vandefilm

  @Buzz,

  Je weet dat suikerziekte (ik heb toevallig te maken met type 1, maar veel mensen tegenwoordig type 2) een gigantisch wereldwijd probleem is en aan het worden is? Ik denk dat héél veel mensen daarin geïnteresseerd zouden zijn. En dan moet het natuurlijk wel accuraat zijn inderdaad, maar om er nu al vanuit te gaan dat zo’n meting niet accuraat is??
  Die gadgets voor het meten van bloedsuikers is echt drama. Ik vind het echt schrijnend dat ze nog niet eens een apparaatje hebben gemaakt dat tegelijk de bloedwaarde kan meten en de insuline kan bijstellen. Voor de pomp moet je toch altijd al een naald in je lichaam hebben, dus dat kan het probleem niet zijn volgens mij.

 • Profielfoto
  Zakske

  A 2012 study reviewed ten technologies: bioimpedance spectroscopy, electromagnetic sensing, fluorescence technology, mid-infrared spectroscopy, near infrared spectroscopy, optical coherence tomography, optical polarimetry, raman spectroscopy, reverse iontophoresis, and ultrasound technology, concluding with the observation that none of these had produced a commercially available, clinically reliable device and that therefore, much work remained to be done.

  As of 2014, nonregarding the severe shortcomings mentioned above, at least one noninvasive glucose meter was being marketed in a number of countries. Still, as the mean absolute deviation of this device was nearly 30% in clinical trials, ‘further research efforts were desired to significantly improve the accuracy.

  En dan moet het natuurlijk wel accuraat zijn inderdaad, maar om er nu al vanuit te gaan dat zo’n meting niet accuraat is??

  Dergelijke metingen zijn helaas niet accuraat, waardoor je voor je eigen veiligheid nog steeds in je vinger moet prikken. Afwijkingen van rond de 30% bij het meten van je bloedglucose zijn levensgevaarlijk, en tot nu toe is elke startup die met het idee heeft geworsteld failliet gegaan.

 • Profielfoto
  Vandefilm

  Precies, dus hoog tijd dat Apple weer eens een excellente job gaat doen.

 • Profielfoto
  Zakske

  Precies, dus hoog tijd dat Apple weer eens een excellente job gaat doen.

  Als ze daarin slagen, dan is het echt dé medische doorbraak van het decennium. Het probleem is alleen dat ze de schijn tegen hebben, want alle onderzoeken die ik tot nu toe heb gelezen laten zien dat het zo goed als onmogelijk is.

  Je hebt bijvoorbeeld een startup als GlucoWise, maar dat is op dit moment enkel een concept én het apparaat is een stuk groter dan de Apple Watch. Bovendien is er nog geen enkel bewijs dat het zal werken.

  Het allerbeste concept dat ik tot nu toe heb gezien was afkomstig van Google; een contactlens die je suikerspiegel kan uitlezen via traanvocht. Daar werken ze op dit moment samen met Novartis aan.

  Helaas gaat het bij geen enkele van de voorbeelden die ik genoemd heb over meters die continue je glucose meten, dan begrijp je wel hoe ingewikkeld dat is.