Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 26 januari 2016
Leestijd: 2 minuten

Apple verkoopt bijna 75 miljoen iPhones, beste kwartaal ooit

Apple heeft zojuist de cijfers bekend gemaakt van het 1e financiële kwartaal van 2016. De winst bedroeg 18,4 miljard dollar en de omzet was 75,9 miljard dollar. Dat is 1,3 miljard meer dan vorig jaar. De winst is 400 miljoen dollar hoger in vergelijking met vorig jaar.

Waar kwam deze winst vandaan? In kwartaal 1 werden 5,3 miljoen Macs en maar liefst 74,8 miljoen iPhones verkocht. Vorig jaar verkocht Apple ongeveer evenveel iPhones en 4% meer Macs. Zoals elk jaar doet de iPad het wederom slechter dan vorig jaar met 16,1 miljoen verkochte exemplaren, in hetzelfde kwartaal vorig jaar waren dat er nog 21,4 miljoen. Een daling van 25%.

De categorie ‘Other products’, waarin iPod en Apple Watch zitten, leverde 4,3 miljard dollar op. Een stijging van 62% ten opzichte van vorig jaar. De bruto marge bedroeg het afgelopen kwartaal maar liefst 40,1%. Waarschijnlijk is dit te danken aan de Apple Watch.

Tim Cook had het volgende te zeggen over de verkoopcijfers van het afgelopen kwartaal: “Our team delivered Apple’s biggest quarter ever, thanks to the world’s most innovative products and all-time record sales of iPhone, Apple Watch and Apple TV. The growth of our Services business accelerated during the quarter to produce record results, and our installed base recently crossed a major milestone of one billion active devices.”

Ommekeer
Voor het komende kwartaal verwacht Apple minder gunstige cijfers. Apple denkt in het 2e kwartaal een omzet van 50 tot 53 miljard dollar te kunnen genereren. Dit is beduidend minder dan 58 miljard dollar die het in het 2e kwartaal van 2015 omzette. Voor het eerst in jaren zal Apple dus minder omzet generen dan hetzelfde kwartaal het jaar ervoor. De laatste keer dat dit gebeurde was in het 2e kwartaal van 2003.

Persconferentie
Op dit moment houdt Tim Cook een persconferentie. De interessantste opmerkingen sommen we hier op:

  • In de afgelopen 13 weken verkocht Apple 34,000 iPhones per uur.
  • De omzet groeide in China met 14%, in Europa met 4%, maar in Amerika daalde de omzet met 4%
  • Apple heeft maar liefst 215 miljard dollar op de bank staan
  • De gemiddelde verkoopprijs van de iPhone is 691 dollar.
  • Apple verkocht in de afgelopen 8 jaar 821 miljoen iPhones en 292 miljoen iPads
  • In India gaan de zaken erg goed, de groei in omzet was afgelopen kwartaal 38%.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Apple verkoopt bijna 75 miljoen iPhones, beste kwartaal ooit
Sluiten