Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 20 januari 2016

Apple TV: dubbel frustrerend nieuws

Met de nieuwe Apple TV in de schappen, een steeds beter gevulde TV App Store en tvOS 9.2 met nieuwe functies in aantocht heeft Apple na jaren weer een moderne settopbox in zijn assortiment. Toch loopt intern niet alles op rolletjes.

ESPN-topman John Skipper zegt tegen WSJ dat Apple gefrustreerd is over de mislukte onderhandelingen voor een TV-streamingdienst. Ook frustrerend: een van de belangrijkste Apple TV interface-designers stapt op.

TV-streamingdienst

Het was de bedoeling om samen met de Apple TV een TV-streamingdienst te lanceren. Amerikaanse Apple-gebruikers zouden zo een aantal zenders direct op de nieuwe settopbox kunnen kijken. Tot nu toe laat deze dienst op zich wachten. Volgens topman John Skipper van sportzender ESPN vertelt tegen The Wall Street Journal dat Apple blijft proberen, maar dat het niet lukt.

They are creating a significantly advantageous operating system and a great television experience and that television experience is fabulous for sports. We are big proponents of believing it would be a fabulous place to sell some subscriptions. We have ongoing conversations. They have been frustrated by their ability to construct something which works for them with programmers. We continue to try to work with them.

Apple zou van plan zijn geweest om in de VS 14 live-kanalen voor 35 dollar per maand te bieden. Televisienetwerken wilden Apple echter meer dan ‘gewone’ kabelmaatschappijen voor de doorgifte laten betalen.

Apple TV designer vertrekt

Ben Keighran was tijdens de ontwikkeling van tvOS verantwoordelijk voor de look and feel van het besturingssysteem en de meegeleverde apps. Hij kwam in 2012 naar Apple toen zijn bedrijf Chomp, een zoekmachine voor apps, werd overgenomen. Aanvankelijk werd gedacht dat Apple het kocht om de App Store te verbeteren, maar het bleek om de Apple TV te gaan.

Keighran zegt tegen Re/Code bij Apple te vertrekken om weer voor zichzelf te beginnen. “Ik wil niet alleen geweldige producten maken, maar mijn eigen iconische bedrijf starten.” Het was geen makkelijke beslissing “Ik ben gek op de mensen, de cultuur en de producten van Apple.”

Ben Keighran (foto via Re/Code)
Reageer op artikel:
Apple TV: dubbel frustrerend nieuws
Sluiten