Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 14 januari 2016

‘Apple stopt met iAds in huidige vorm’

Het in 2010 geïntroduceerde iAD-platform van Apple gaat binnenkort flink op de schop. Apple gaat zijn handen van het verkopen van advertenties aftrekken en iAd zal voornamelijk een geautomatiseerde marktplaats voor advertenties worden.

Dat meldt Buzzfeed op basis van insiders. Apple zou geconcludeerd hebben dat het verkopen van advertenties’ simpelweg niet iets is waar Apple het in is’. Het salesteam wordt volgens Buzzfeed binnenkort ontslagen.

iAds moesten dure A-merken de kans geven om in contact te komen met consumenten via interactieve advertenties in iOS-apps. Na uitblijvend succes werd de minimale instapgrens van 1 miljoen dollar door Apple verlaagd, maar ook toen gebeurde er weinig. iAds zijn volgens onderzoek van Emarketer goed voor 5,1 procent omzet in de mobiele markt. Facebook heeft 37,9 procent in handen.

Na een update van het platform zouden advertentiebedrijven binnenkort zelf iAds kunnen maken, beheren en verkopen. Apple zal niet langer betrokken zijn bij de verkoop of het beheer van advertenties. Wat dit voor gevolgen voor de privacy (lees: iAd biedt téveel privacy, volgens adverteerders) of kwaliteit van de advertenties (denk aan: UW TELEFOON HEEFT EEN VIRUS!!) is nog onbekend. Ontwikkelaars zouden na de verandering niets meer van de omzet af hoeven te dragen. Nu is 30 procent voor Apple.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Apple stopt met iAds in huidige vorm’
Sluiten