Apple ontkent bestaan Move to Android-app

0 reacties

Apple wil het voor consumenten niet makkelijker maken om over te stappen naar Android. Het bedrijf reageert tegenover onder andere Re/Code op geruchten over een ‘Move to Android’-app die in de maak zou zijn. Het ontkent aan een dergelijke app te werken.

Het gerucht was dat Apple onder druk van Europese telecomproviders een app voor een gemakkelijke overstap van iOS naar Android ontwikkelde. In een statement zegt Apple zich alleen het op omgekeerde te focussen.

De Britse krant The Telegraph hielp het gerucht afgelopen weekend de wereld in. Apple wilde toen niet reageren, omdat het zelden op geruchten reageert. Toch zegt nu bedrijf nu het volgende:

Niets van dit gerucht is waar. We focussen ons juist op het laten overstappen van Android-gebruikers naar iOS en dat gaat erg goed.

Om het overstappen van Android naar iOS te bevorderen heeft Apple vorig jaar een Move to iOS-app gemaakt. Hiermee kunnen Android-gebruikers snel hun contacten, berichten, foto’s en bookmarks naar een iOS-apparaat overplaatsen. Apple Music is tot nu toe de enige Apple-dienst met een app voor Android, al is dat waarschijnlijk vooral om beter te kunnen concurreren met andere streamingdiensten. Het enige waar Apple bij helpt in geval van een overstap naar Android is het definitief uitschakelen van iMessage. En daar lijkt het voorlopig ook bij te blijven.
movetoios

Reacties

0 reacties