Apple Music naar 10 miljoen gebruikers

Door: Lucas Raggers - 5 reacties

Apple Music heeft inmiddels meer dan 10 miljoen betalende gebruikers. Althans, als we de onbekende bronnen van de Financial Times mogen geloven. Kloppen deze cijfers, dan kunnen Tim Cook en Eddy Cue meer dan tevreden zijn.

Afgelopen oktober stond de teller volgens Tim Cook namelijk nog op 6,5 miljoen. De uitspraak “People want to own their music” van Steve Jobs gaat niet meer op. Aankopen in de iTunes Store dalen en de populariteit van streaming diensten stijgt. Apple Music opende in juni pas haar deuren en analist Mark Mulligan denkt dan ook dat Apple Music in 2017 de koppositie inneemt in de top van streaming muziekdiensten.

Ondertussen bij de concurrent
Ondertussen gaat het met Spotify, de grootste concurrent van Apple Music, ook niet slecht. In 2014 had Spotify 10 miljoen betalende gebruikers, in 2015 is dat verdubbeld naar 20 miljoen. Tegenover Business Insider meldde Spotify dat de groei in de tweede helft van 2015 hoger was dan ooit tevoren. Hierdoor kruipt het aantal gebruikers waarschijnlijk richting de 30 miljoen. Een andere concurrent, Pandora, heeft 3,9 miljoen betalende klanten. Deze dienst is echter alleen beschikbaar in de VS, Australië en Nieuw-Zeeland.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  kingpanzee

  Niet meer, vooral wegens Spotify’s Discover Weekly.

 • Profielfoto
  xaddict

  En deezer? Zijn daar gebruikersaantallen van bekend?

 • Profielfoto
  Ce

  @Luuk Lamers
  Rond de 4 miljoen betalende klanten.

 • Profielfoto
  IsSidha

  De uitspraak “People want to own their music” van Steve Jobs gaat niet meer op

  aangezien je toen alleen maar de keuze had tussen radio luisteren of cd’s kopen, was dat ook niet zo moeilijk.. natuurlijk kan er niets tegen een “all-you-can-eat” maaltijd voor een tientje op..

  ondertussen wordt de TV industrie door Netflix er ook fijntjes op gewezen dat de klant zelf graag wil bepalen wanneer ze wat zien of luisteren.. hmm, tijd voor Apple Video..

 • Profielfoto
  Neowip

  Die 20 miljoen Spotify gebruikers worden ook steeds aangehaald. Dat getal dateert van voor de launch van Apple Music, ben benieuwd of en in hoever de die 10 miljoen van Apple een autonome groei van de streaming markt is en hoeveel er bij Spotify zijn afgehaakt.