Apple Maps: Vlaamse en Nederlandse uitbreidingen

Door: Raymon Mens - 5 reacties

Apple heeft zijn kaarten-app uitgebreid met meer 3D-steden, verkeers- en OV-informatie en tot slot is de nieuwe dichtbij-functie iOS 9 in meer landen geactiveerd. Voor Belgen en Nederlanders zijn er interessante vernieuwingen.

De Belgische stad Brugge staat nu samen met Aomori (Japan), Lake Powell (Verenigde Staten) en Limoges (Frankrijk) in 3D op Apple Maps. In Nederland start de dichtbij-functie van iOS 9 officieel.

Brugge en omgeving in 3D

Naast Antwerpen en Brussel is Brugge vanaf nu als derde Belgische stad in 3D op Apple Maps te bekijken. Niet alleen de stad zelf, maar ook de wijde omgeving van Brugge is in vogelvlucht te bekijken. Inclusief de kustplaatsen Zeebrugge, Blankenberge en de Zeehaven van Brugge.

3d-kust
Ook de kustplaatsen naast Brugge zijn in 3D te bekijken.

Dichtbij-functie iOS 9 officieel in Nederland

De Kaarten-app en Siri-suggesties tonen al enige tijd een lokale gids met nuttige of interessante plaatsen in de buurt. De iOS 9-functie was al langer in andere landen beschikbaar, maar nu ook officieel in Nederland en het Verenigd Koninkrijk. De functie werkte al sinds december onofficieel, maar nu is Apple klaar met het indexeren van lokale interessante plaatsen. Meer over deze functie lees je in dit artikel.

dichtbij-001
Klik/tap voor groter.

En verder

Apple maakt langzaam vooruitgang met het toevoegen van OV-informatie. Het volledige OV-netwerk van de Amerikaanse stad Los Angeles is nu inzichtelijk. Tot slot is er real-time informatie over files, wegwerkzaamheden en wegafsluitingen in Hong Kong en Mexico toegevoegd. Apple houdt zelf een lijst bij met Maps-functies per land.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Xenophon

  Allee jong! Brugge eerder dan Gent!;)

 • Profielfoto
  pits

  Mechelen is ook al een tijdje beschikbaar in 3D …

 • Profielfoto
  Xcode

  Apple maakt langzaam vooruitgang met het toevoegen van OV-informatie. Het volledige OV-netwerk van de Amerikaanse stad Los Angeles is nu inzichtelijk.

  Oef, dat gaat snel zeg…:roll:

 • Profielfoto
  Lars34

  Ik hoop dat Apple snel de ov informatie ook in Nederland toevoegt, aangezien het gewoon vrij toegankelijk is.

 • Profielfoto
  Macnido

  Helaas is de web versie nog niet beschikbaar.