Apple koopt educatiesoftware LearnSprout

Door: Raymon Mens - 4 reacties

Het lijkt erop dat Apple de onderwijsmarkt nu echt serieus gaat nemen. Naast nieuwe tools voor het beheer van leerling-accounts in iOS 9.3 heeft het bedrijf LearnSprout gekocht. Een start-up die een modern big data-systeem voor scholen heeft ontwikkeld.

Apple bevestigt de aankoop tegenover zakenblad Bloomberg. LearnSprout wordt door meer dan 2500 scholen in de VS gebruikt en geeft naar eigen zeggen bruikbare inzichten aan de hand van leerlinggegevens.

Big data voor scholen

LearnSprout richt zich op basis- en middelbare scholen in de VS en filtert grote hoeveelheden data terug tot dashboards. De software laat sluit aan op bestaande leerlingvolgsystemen en kan naast gebruikelijke informatie over studievoortgang en aanwezigheid ook vragen als “Welke leerlingen zijn chronisch absent?” of “In welke week van het jaar hebben leerlingen de meeste kans om ziek te worden?” beantwoorden.

Apple en onderwijs

Of Apple de bestaande software van LearnSprout in zijn eigen onderwijs-tools gaat implementeren is onduidelijk. Start-ups worden vaak gekocht om getalenteerde medewerkers aan boord te halen.

Apple investeert de laatste tijd opnieuw in de onderwijsmarkt. Zo komt in iOS 9.3 (nu als beta) een compleet beheerssysteem voor iPads in de klas. Leerlingen kunnen met een eigen Apple ID op iPads inloggen en door middel van een nieuwe classroom-app kunnen docenten kunnen op de iPads meekijken en het scherm van een individuele iPad makkelijk via AirPlay op een projector tonen. Beheerders kunnen krijgen tools om Apple ID’s in bulk aan te maken.

ios9.3-edu
Klik/tap voor groter.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  jamiepeeters

  We gaan weer de NeXT kant op

 • Profielfoto
  sciletto

  Voor hoeveel miljoen is het gekocht eigenlijk? Opzich wel een slimme zet

 • Profielfoto
  Shmoo

  iBooks 2.0

 • Profielfoto
  Pappapaul

  De software laat sluit aan op bestaande …
  … nieuwe classroom-app kunnen docenten kunnen op de iPads meekijken …
  Beheerders kunnen krijgen tools …
  Ramon, lees je tekst nog eens door.