Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 21 januari 2016
Leestijd: 1 minuut

App Store getroffen door enorme spamrun

Hoewel Apple’s zwaargewicht Phil Schiller tegenwoordig chef App Store is, gaat het opvallend vaak mis. In de Mac App Store werd eerder deze week een nep-versie van de iOS-app Enlight toegelaten en nu is de iOS App Store getroffen door een spamrun.

De games-sectie van de App Store is bezaaid met Chinese apps die functioneel hetzelfde zijn en slechts een andere naam en icoon hebben. Om bovenaan te komen worden namen als “##Action Race” gebruikt.

Praktisch alle categorieën bevatten de grote hoeveelheid wildcard-apps die afkomstig lijken te zijn van een groep Chinese ontwikkelaars. Bijvoorbeeld de categorieën muziek en sport: vol met spam-apps die bewust in de verkeerde categorie geplaatst zijn. Waarom Apple deze vervolgens onder het tabblad ‘uitgelicht’ plaatst is ons een raadsel.

Klik/tap voor groter.

Zelfde app, andere naam en icoon

Veel van de apps zijn op enkele kleine verschillen na dezelfde app met een andere naam en icoon. We kwamen bijvoorbeeld racegames tegen waarbij de auto’s slechts een ander kleurtje of model hadden gekregen. Ook veel casino-games zijn precies dezelfde game met een ander achtergrondje of verschillende kleuren knoppen.

Klik/tap voor groter.

Apps vol met reclame

Het doel van de apps lijkt voornamelijk te zijn om zoveel mogelijk reclame te verspreiden. Er wordt geen toegang tot contacten, foto’s of andere gegevens gevraagd. Voor het spelen moet je wel door minimaal 3 advertenties.

Clash of Clans? Nee. Clash of Kings.

Het is onduidelijk hoe dit soort apps überhaupt door de App Store controle komen. Doorgaans controleert Apple streng op nieuwe apps. Het lijkt erop dat ontwikkelaars (1, 2, 3) beginnen met legitiem ogende apps en pas na enkele maanden de spam-apps indienen. We hebben Apple om een reactie gevraagd en zullen dit artikel later bijwerken met de actuele stand van zaken. (Via: iPhone-ticker)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
App Store getroffen door enorme spamrun
Sluiten