5 prima iOS-games tijdelijk afgeprijsd

Door: Raymon Mens - 5 reacties

Tijd voor wat ontspanning tussen de grote hoeveelheid aankondigingen op elektronicabeurs CES 2016 in Las Vegas. In de App Store zijn momenteel enkele awardwinnende games voor iPhone en iPad flink afgeprijsd.

De games Infinity Blade IIIOut There en Tomb Raider II zijn tijdelijk voor € 0,99 verkrijgbaar. Machinarium en Botanicula kosten tijdelijk € 1,99.

Infinity Blade III

De meest bekende van de vijf is waarschijnlijk Infinity Blade III. Het slotstuk uit de Infinity Blade-serie is een grafisch prachtige RPG. Als ridder Siris ga je in een middeleeuws kasteel de strijd tegen diverse vijanden aan. Verliezen is niet erg, want je reïncarneert als nieuwe ridder met de opgedane krachten van je voorganger. In tegenstelling tot de vorige Infinity Blade-spellen bevat het derde deel een stuk meer verhaal en bewegingsvrijheid.

Out There

In Out There ga je op ruimtereis met als doel nieuwe natuurlijke hulpbronnen voor de aarde te vinden. Die reis gaat fout en de hoofdpersoon wordt wakker in een deel van de ruimte waar nog geen mens eerder is geweest. Je vecht tegen een gebrek aan brandstof, zuurstof of technische zaken. De game is pittig en dwingt je om keuzes te maken. Een verlaten ruimteschip op een planeet onderzoeken, of zou het een hinderlaag zijn? De game combineert tekenachtige graphics met mooie muziek.

 • Out There: van € 4,99 voor € 0,99 (iOS universeel)

Tomb Raider II

Heeft deze classic nog een introductie nodig? In deze port van de tweede Tomb Raider game ga je als Lara Croft op zoek naar de Dolk van Xian die mensen in draken kan veranderen. Het is ouderwets rennen, springen, vechten, schieten, varen en op motorboten en quads rijden. Compleet met 5 bonuslevels uit de Golden Mask-serie.

Machinarium (Pocket Edition)

Bekroond als een van de beste puzzelgames voor iOS. Machinarium is een point-and-click game waarbij je een robot door een planeet vol oud ijzer moet loodsen. Je dient objecten te verzamelen en in de juiste volgorde te gebruiken om verder te kunnen reizen. Het spel bevat geen gesproken dialoog en je robot kan niet alles in de ruimte aanraken. Per level is één hint beschikbaar en als je er echt niet uitkomt kun je een minigame spelen voor meer hints. Een doordacht getekende wereld, creatieve gameplay en prima begeleidende muziek zorgen voor uren plezier.

Botanicula

Deze puzzelgame speelt zich geheel af in een boom die gevuld is met verschillende wezens. Van fotorealistische insecten tot allerlei getekende levensvormen. Wat die doen zul je zelf uit moeten vogelen door dingen aan te klikken. Waarom zit er iemand in de boom te vissen terwijl er geen water is? Het lijkt onlogisch, maar kan wel eens de sleutel tot het volgende scherm zijn. Tappen, ontdekken en oplossen in dit mooie samenspel van geluid, animatie en onverwachte gebeurtenissen.

 • Botanicula: van € 4,99 voor € 1,99 (alleen iPad)

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  Vorige week of twee weken geleden was Laura Croft Go afgeprijsd voor een euro. Extreem mooi gemaakt en leuke puzzel game.

 • Profielfoto
  THX-1138

  Voor veel games betekent supermooie graphics = waardeloze gameplay. Ik heb vaak meer lol met Atari 8-bit games dan met games ala Infinity Blade. Zo had ik gisteren bv. is Badlands gekocht. Goede reviews, dus ach, laat ik ’t is proberen. Ziet er inderdaad fantastisch mooi uit. Gameplay weer absoluut ruk. Na een avondje m’n geld teruggevraagd.

  EDIT: Machinarium is wel een top game. Graphics, gameplay en sfeer zijn helemaal OK.

 • Profielfoto
  Bman

  @THX-1138: Ik merk helaas ook op dat dat inderdaad vaak het geval is bij games in de App Store. Alleen vind ik Badlands (drie jaar geleden voor het laatst gespeeld) daar een uitzondering op. Ik vind het wel iets hebben dat je in tegenstelling tot bijv. Flappy Bird vaak kan ‘landen’ en rollen. Het gevoel klopt en het spel blijft voor een uurtje of twee à drie uitdagend.

 • Profielfoto
  Kevin

  Een game als Tomb Raider is al moeilijk zat te besturen met een controller. Laat staan met een touchscreen. Dit zijn gewoon geen games voor iOS…

 • Profielfoto
  SvS

  Kom maar es met conversaties naar Apple TV! Allemaal mooie games die prima via Apple TV gespeeld kunnen worden.