Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 30 december 2015
Leestijd: 1 minuut

Vergeet Apple Pay. In 2016 betalen we met een QR-code

Vergeet Apple Pay. De QR-code wordt de nieuwe manier van mobiel betalen in 2016. Betaalvereniging Nederland, beheerder van iDeal, gaat zijn platform uitrusten met de scanbare codes die mobiel betalen makkelijker moeten maken.

Dat zegt Gijs Boudewijn van Betaalvereniging Nederland op BNR Nieuwsradio. Iedere winkel moet een QR-code kunnen genereren waarmee klanten direct een iDeal-betaling vanaf hun smartphone starten.

Voor offline gebruik

Betaalvereniging Nederland laat aan OMT weten dat de QR-code voornamelijk voor offline gebruik is. Denk aan een rekening in de horeca waar een QR-code op staat, of een collectant die zijn inzamelbus van een QR-code heeft voorzien.

Technische details zijn schaars omdat het systeem nog in de kinderschoenen staat. De nieuwe betaalmethode met iDeal en QR-codes moet volgend jaar operationeel zijn. Een QR-code is in principe niets meer dan een link verpakt in een grafische uiting. De code leidt direct naar de bankieren-app op een smartphone, waar gegeven als de begunstigde al ingevuld zijn en de betaling op de gebruikelijke manier afgerond kan worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vergeet Apple Pay. In 2016 betalen we met een QR-code
Sluiten