Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 30 december 2015

Veer: handige contactwidget met 3D Touch

De meeste Widget-apps, die snelkoppelingen op het vandaag-scherm van je iPhone tonen, zijn er dertien in een dozijn. De recent bijgewerkte Veer-app is echter de eerste bekende widget met ondersteuning voor 3D Touch van de iPhone 6s.

Veer plaatst vijf contacten naar keuze in het vandaag-scherm. Na een tik op een contact kun je een actie kiezen. Bellen, mailen, een bericht via iMessage of WhatsApp en meer. 3D Touch maakt een snelle actie mogelijk.

In totaal zijn er 16 3D Touch-acties in te stellen: bellen, iMessage, Mail, WhatsApp, Apple Maps, FaceTime en Safari kunnen gratis worden gebruikt. Voor acties als Facebook Messenger, Skype, Telegram, Twitter, Google Maps, Waze, Inbox en Chome is een in-app aankoop van € 1,99 vereist. De snelle actie wordt uitgevoerd na een stevige druk op een contact in de widget.

In tegenstelling tot de Siri-suggesties van iOS 9 laat Veer je zelf contacten kiezen. Dat maakt het een handige widget voor wie bijvoorbeeld regelmatig contact met dezelfde personen heeft. Binnen de widget geeft 3D Touch overigens geen voelbare of visuele feedback, maar het werkt wel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Veer: handige contactwidget met 3D Touch
Sluiten