Uploadlimiet iTunes Match en Apple Music verhoogd

10 reacties

iTunes Match en de iCloud-muziekbibliotheek van Apple Music bieden nu meer ruimte voor eigen uploads. Apple heeft de uploadlimiet verhoogd van 25.000 naar 100.000 nummers. iTunes-chef Eddy Cue beloofde eerder al dat de limiet nog dit jaar verhoogd zou worden.

Cue heeft nu tegen MacRumours bevestigd dat de upgrade wordt uitgerold. Apple heeft zijn support-pagina’s nog niet bijgewerkt en de verruimde limiet is mogelijk nog niet voor alle gebruikers zichtbaar.

iTunes Match werd in 2011 geïntroduceerd als makkelijke manier om je persoonlijke muziekbibliotheek bij Apple in de cloud te stallen en vanaf alle apparaten te streamen. Met de lancering van Apple Music kreeg de dienst een tweede leven als iCloud-muziekbibliotheek. iTunes Match is los van Apple Music aan te schaffen voor € 24,99 per jaar.

apple-music-cloud

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  edonline

  Het werkt eindelijk, ik zit nu over de 25.000 nummers (26.211 om precies te zijn). Ik gebruik beide diensten en ik moet zeggen thuis met “Family Sharing” zijn ze ook blij met Apple Music. En ik kan lekker los overal met mijn Apple Match bibliotheek.

 • Profielfoto
  Needler

  Ik word knettergek van Apple. Ze blijven maar Apple Music adverteren in de Muziek app. Ik wil geen streaming dienst. Ik luister liever naar in de iTunes Store gekochte muziek.

  Elke keer als ik de Muziek app opstart nadat ik deze een tijdje niet gebruikt heb krijg ik dit:

  Terwijl ik Apple Music uit heb staan in de Settings.

 • Profielfoto
  Paisano

  Wat een warrige uitleg over het verschil tussen “match” en “music” niet te volgen!

 • Profielfoto
  Richard74

  Maar werkt dat iTunes Match een beetje lekker? Ik heb 45.000 nummers in mijn bibliotheek vandaar ik daar nooit aan begonnen ben.

  Enige nadeel dat ik kan verzinnen is dat iTunes soms andere albumillustraties e.d. vind dan hoe jij dat in je eigen bibliotheek hebt opgeslagen. Althans, ik neem aan dat daar niet naar gekeken wordt. Nummers worden op basis van titel/artiest/album gematched.

  Maar wat zijn jullie ervaringen met iTunes Match? Want ik denk wel dat ik dit wel gaan doen nu.

 • Profielfoto
  xaddict

  Ik snap het verschil niet. Op die website komt het over alsof verschil is:

  Bij Apple music krijg je alle nummers die ze hebben zolang je abonnement loopt

  Bij iTunes match plaats je zelf muziek in de cloud, vervangt Apple muziek die zij hebben door hun eigen versie en zelfs al heb je geen abonnement meer, dan nog kun je eraan?

  Waarom zou je iTunes match nemen als je Apple music en draadloze computer syncing hebt? Dan heb je altijd overal de nummers die Apple heeft en de nummers die Apple niet heeft syncen automatisch vanaf je computer.

 • Profielfoto
  Ree

  Enige nadeel dat ik kan verzinnen is dat iTunes soms andere albumillustraties e.d. vind dan hoe jij dat in je eigen bibliotheek hebt opgeslagen

  ja en nee.

  Het principe van iTunes Match is dat niet __jouw__ muziek, maar __dezelfde__ muziek in iTunes Match staat. Jouw nummers worden niet geupload. Hetzelfde geldt voor Album Art.

  Maarrrrrrr

  als jouw album niet bij iTunes staat… wordt jouw versie geupload en gebruikt
  als jouw nummer teveel afwijkt (lengte? muziek geluid profiel?) dan wordt jouw versie geupload en gebruikt

  Als jij je Album Art aanpast __nadat je muziek in iTunes Match is gezet__ wordt jouw Album Art geupload.

  dit zijn mijn ervaringen met iTunes Match:)

  andere niet gerelateerde ervaringen met iTM:

  – het initial matchen van de muziek bibliotheek duurt LAANNNGGGGGG… Doe dit niet als je haast hebt.
  – lange nummers (langer dan een uur) worden niet altijd verwerkt (ik heb enkele hoorspelen van 90 minuten die wel in iTM geupload worden, en andere van 80 minuten die geweigerd worden.)
  – nummers van slechte kwaliteit worden niet geupload.
  – Muziek in iTunes Match wordt door de iOS Muziek app niet als zijnde “iPod muziek” aangeboden aan “iPod connected devices” zoals de meeste auto-radio’s via USB dat verwachten. Via BlueTooth audio – geen enkel probleem:)

  Verder heb ik iTM nu iets van 3 jaar of zo (ik had het vrij vlot na inceptie) en ik heb er tot de dag van vandaag geen spijt van.

 • Profielfoto
  jackybe67

  @Needler,

  ga naar “instellingen” …”Muziek” en vink “Toon Apple Music” uit en het probleem is opgelost.

 • Profielfoto
  Needler

  @Needler,

  ga naar “instellingen” …”Muziek” en vink “Toon Apple Music” uit en het probleem is opgelost.

  Nee. Die instelling staat uit. Ook Connect staat uit bij ‘Beperkingen’.

 • Profielfoto
  sjonnie

  ik vind dat het tijd wordt dat Apple lossless streaming aan Apple music gaat toevoegen. Op zijn minst aan iTunes Match.

 • Profielfoto
  jackybe67

  Needler,

  raar want ik had hetzelfde probleem en deze oplossing deed het voor mij.