Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 11 december 2015

Tumblr heeft een Live Photos-primeur

Tumblr heeft een primeur. De app van het sociale netwerk heeft als eerste externe app ondersteuning voor live photos. Iedereen met een iPhone 6s kan de korte bewegende foto’s bekijken en op zijn blog plaatsen. Tumblr is hiermee Facebook voor.

In de Tumblr-app zijn live photos te herkennen aan het cirkelvormige icoon dat rechtsboven in de miniatuur verschijnt. Net als in de foto’s-app van Apple zorgt een harde druk dat de foto begint met bewegen.

Bij het plaatsen van foto’s kan in de app voor het tabblad ‘live’ gekozen worden. Daar worden alleen live photos uit je fotobibliotheek getoond. De weergave van live photos beperkt zich tot de Tumblr-app op de iPhone 6s. Op het web worden live photos als stilstaande jpg-beelden getoond.

Tijdens de aankondiging van de iPhone 6s in september wist Apple te melden dat Facebook ook live photos gaat tonen. Voorlopig is er nog geen spoor van ondersteuning voor de bewegende kiekjes in de Facebook-app.

Reageer op artikel:
Tumblr heeft een Live Photos-primeur
Sluiten