T-Mobile test 4G-abonnement voor thuis

Door: Raymon Mens - 13 reacties

Op het gebied van snelheid doet 4G niet meer onder voor de gemiddelde ADSL-verbinding, maar datalimieten en praktische zaken als een geschikte router maken het nog niet de ideale vervanger voor internet thuis. Toch gaat T-Mobile het proberen.

De provider kondigt de pilot 4G voor Thuis aan. Nederlanders die binnen het 4G-gebied van de provider wonen kunnen zich kosteloos aanmelden. Na drie maanden wordt over de toekomst van de dienst beslist.

Niet alleen voor buitengebieden

T-Mobile richt zich met 4G voor Thuis niet alleen op bewoners van buitengebieden die geen snel internet kunnen krijgen, maar ook op consumenten die geen behoefte hebben aan een uitgebreid pakket met internet, televisie en bellen. Zowel bestaande klanten als niet-klanten die binnen het 4G-dekkingsgebied wonen kunnen zich aanmelden.

De snelheid van het abonnement is maximaal 120Mbit/s down en 50Mbit/s up. Een datalimiet wordt per aanmelding vastgesteld en testers krijgen een Huawei E5180s-22 LTE Cube als router, die kan maximaal 32 apparaten verbinden. 4G-abonnementen voor thuis komen er alleen als de pilot slaagt

KPN biedt in Nederland een soortgelijke dienst aan, maar deze is specifiek gericht op buitengebieden die minder dan 6Mbit/s via ADSL kunnen halen. Voor 10GB data moet bij KPN 40 euro per maand betaald worden en 50GB kost 50 euro per maand.
Huawei E5180s

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  DaveFlash

  niets nieuws, in Duitsland bieden ze dit al lang aan, althans in combinatie met VDSL/glasvezel abonnementen, ze noemen dit dan Hybrid Turbo (zie: telekom.de) en de router, voor zover ik de uitleg op hun website begrijp (ik ben Duits niet volledig machtig), kiest dan automatische de snelste weg voor de internet verbindng of schakelt de 4G-verbinding er bij op de piekmomenten van het dsl of glasvezelnetwerk, de reclame met de techno Oma legt het nog even uit.

 • Profielfoto
  Blieper

  Ik heb het nu sinds dat KPN het heeft uitgebracht en het is voor mij een uitkomst, want ik woon inderdaad in het buitengebied. Ideaal dus…. en ik ben er erg blij mee.

 • Profielfoto
  Erikwf

  Ook in Spanje is dit al enige tijd mogelijk. Men noemt het 4G en casa en werkt met 3 en 4 G. Er zijn 2 aanbieders: Orange en Amena. Kosten: rond de 30€ en datalimiet Orange 30G en Amena 100G!

 • Profielfoto
  Mich

  In België loopt ook sinds een 2-tal weken van MobileVikings. Ik doe mee aan de test en kan je nu al zeggen dat dit een schot in de roos is! 65mbps/30mbps down/up.
  Downloadsnelheid is quasi even snel als mijn vaste internetverbinding. Upload ligt 10 keer hoger. Ik ben overtuigd. Loopt als een trein.

 • Profielfoto
  jorgdane

  Dan zal ik Oostenrijk in dit rijtje plaatsen.
  Van de premium provider A1 (vergelijkbaar met KPN):
  40Gb voor 19,90 en 100Gb voor 49,90
  Het laatste is met een maximale snelheid van 150/50 Mbit

 • Profielfoto
  iPadminiRemco

  Mobistar heeft het zelfde in België en het is 15euro voor 15GB

 • Profielfoto
  vuurvreter

  Zo lang T-Mobile het gewone internet in de “Buitengebieden” niet voor elkaar krijgt, zal dit “ZEKER” niet gaan werken!!

 • Profielfoto
  Anoniem ex-lid

  Dit is Top humor :).

  Dus T-Mobile heeft slecht bereik in buiten gebieden, geen bereik in de stad binnen.
  En nu gaan ze dit aanbieden :). Moet je het raam open doen en je modem eruit hangen :D?

 • Profielfoto
  computer space

  Meeuw, zo te zien is ie ook bedoeld voor dakmontage als extra schoorsteen.

 • Profielfoto
  NapO

  die bedragen zijn belachelijk tov de hoeveelheid data die je krijgt. 10 of 50gb ben je zo doorheen in een maand (met alleen een beetje rond klikken op internet). (hebben we nog niet eens over mac/windows updates, appje downloaden enz. dus dat oplichtingspraktijken tegen een bizar hoge prijs.

  ten tweede, 4g is wat bandbreedte betreft niet oneindig. je ziet nu in de grote steden/drukken gebieden al dat veel mensen 4g hebben en dat het traag wordt op basis van de hoeveel connecties die een zender moet verwerken. (niet zo zeer de bandbreedte, maar de hoeveel mensen op een bepaald 4g channel).

  dus als ze dit ook nog eens gaan opvullen met thuisrouters op 4g lijkt me dat een slechte ontwikkeling voor de rest van t 4g netwerk. leuk idee, niet doen zeg ik.

 • Profielfoto
  Ansems

  wat zijn de kosten bij T-mobile? Ik woon namelijk ook in het buiten gebied en heb momenteel een download snelheid van 3Mbit/s en up van 0.8Mbit/s. dus ik ben altijd in voor wat verbetering.

 • Profielfoto
  Catbert

  Hier in Zweden biedt Tele2 4G internet aan. Ongeveer E40 voor 100Gb. De snelheden die ik haal zijn zeer afhankelijk van het weer.

 • Profielfoto
  SteveSnobs

  Het is wel de toekomst, maar T-Mobile? Seriously? Laat de grote jongens het nou maar overnemen