Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 14 december 2015

T-Mobile start in 2016 met tv-dienst Knippr

Doet T-Mobile wat Apple niet lukte? Het telecombedrijf start volgend jaar met Knippr, een tv-streamingdienst die gebruikers zelf een zenderpakket laat samenstellen. Kijken kan met iedere internetverbinding vanuit de browser of met apps voor iOS en Android.

De dienst start in het voorjaar van 2016 en vereist geen abonnement bij T-Mobile. Er komen apps voor iOS, Android en de provider zegt Chromecast en AirPlay te zullen ondersteunen. Over Apple TV wordt niet gerept.

Betalen per zender

Over het precieze zenderaanbod en de prijs is nog niets bekend. Wel duidelijk is dat Knippr bestaat uit een basispakket met Nederlandse zenders die individueel aangevuld kunnen worden met losse zenders. De aanvullende zenders worden per stuk afgerekend en zitten niet in een pakket. Het geheel is maandelijks opzegbaar.

Details over bijvoorbeeld de kwaliteit van de strams zijn er nog niet. T-Mobile zegt met praktisch alle zenders en videodiensten te onderhandelen om een volwaardige vervanging van het kabel-aanbod te bieden. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor een betatest die begin 2016 start.

https://www.youtube.com/watch?v=FxE3X_63Vjo

KPN Play en Apple

T-Mobile is niet de eerste Nederlandse provider die TV los van een kabel­abonnement aanbiedt. Eerder dit jaar introduceerde KPN zijn eigen tv-streamingdienst Play. Het belangrijkste verschil tussen de twee is dat KPN zenders in een pakket verkoopt en bij Knippr per zender afgerekend kan worden. Naar verluidt is Apple al enige tijd met een soortgelijke dienst voor de Amerikaanse markt bezig, maar krijgt het deals met zenders niet rond.

Reageer op artikel:
T-Mobile start in 2016 met tv-dienst Knippr
Sluiten