Stack, je NAS in de wolken

Door: Jan David Hanrath - 64 reacties

OMT heeft afscheid genomen van eigen servers en zit nu hoog, droog, gevirtualiseerd en dus flexibel op de hosting-infrastructuur van TransIP, een bedrijf dat kort geleden iets nieuws introduceerde: Stack, een soort Hollandse Dropbox met 1 terabyte gratis.

Wij spraken met de Chef d’Equipe Jeroen Hüpscher en productontwikkelaar van Stack Bernd Hoeksma over deze nieuwste loot aan de stam van TransIP. Wil jij Stack? Lees dan verder, want we geven 100 Stack-invites weg.

1 terabyte staat gelijk aan 754.297 diskette.
1 terabyte staat gelijk aan 754.297 diskette.

TransIP is groot geworden door met een digitale handtekening domeinnaamregistratie eenvoudig te maken. Inmiddels leveren ze naast domeinnamen ook hosting- en colocatiediensten, virtual private servers en sinds kort dus Stack.

Stack is opslag in de cloud. Eén terabyte is en blijft gratis, voor een tientje per maand krijg je 2 terabyte en 10 terabyte kost 50 euro exclusief BTW. Het is nu nog een beta-stadium waarbij geleidelijk nieuwe gebruikers worden toegelaten. Gestaag wordt de infrastructuur uitgebreid en worden er nieuwe features aan Stack toegevoegd.

“TransIP staat goed bekend bij Nederlandse techies, maar is voor velen nog een onbekende speler. Stack is het eerste consumentenproduct van TransIP en moet zorgen voor meer naamsbekendheid. Eerst in Nederland, maar daarna ook internationaal.” zegt Bernd.

Verschillen met de concurrentie
Er zijn veel plekken op internet om je bestanden neer te zetten. Dropbox, iCloud Drive, Google Drive, Microsoft OneDrive, Flickr, enzovoort. Stack onderscheidt zich van deze diensten door meer voor niks aan te bieden. De meeste diensten geven 2 tot 15 gigabyte gratis. Flickr geeft net als Stack ook 1 terabyte, maar accepteert alleen foto’s. Op de terabyte van Stack kun je elk bestand parkeren, ongeacht grootte en bestandsformaat. “We vinden opslag een commodity. Je moet er dus niet over hoeven nadenken. Wij denken vooruit en zetten daarom nu alvast de stap naar 1 terabyte gratis”, aldus Bernd.

Om data te synchroniseren tussen verschillende apparaten zijn er apps voor Mac, Windows, Unix, iOS en Android. Gebruikers van het open source pakket Owncloud zullen de interfaces herkennen, want Stack is hierop gebaseerd. Maar je kunt Stack ook gebruiken zonder te synchroniseren. Als enige cloudstorage-aanbieder biedt Stack namelijk ondersteuning voor WebDAV, waarmee je Stack als netwerkschijf in beeld komt op je Mac. Handig wanneer je hardeschijfruimte beperkt is.

Upload direct vanaf je iOS apparaat via het deelvenster.
Upload direct vanaf je iOS apparaat via het deelvenster.

Privacy
Ben je bezorgd over je privacy? Dan is het goed om te weten dat alle servers van Stack in Nederland staan. “Jouw data interesseert ons niet” zegt Bernd. “In tegenstelling tot Google en andere partijen waarbij data juist de waarde is.” Hoe verdient TransIP dan geld? Simpel: hopen dat Stack-gebruikers ook andere betaalde diensten bij TransIP gaan afnemen. Zo kun je binnenkort je Stack draaien onder een eigen domeinnaam.

Alle bestanden op Stack worden versleuteld met 256-bit AES encryptie. In tegenstelling tot Apple heeft TransIP de encryptiesleutel wel. Dit is nodig voor een aantal deel-services en de WebDAV-ondersteuning. Om het veilig te houden zijn er duidelijke procedures opgesteld en worden sleutels apart opgeslagen van de data. End-to-end encryptie is daardoor nog niet mogelijk. En wat dan als de Nationaal Coördinator Terrorisme Bestrijding op jullie deur klopt? “Dan zullen we ons altijd aan de wet moeten houden”, zegt Jeroen, wat betekent dat alleen met tussenkomst van een rechter toegang kan worden verleend.

Voor TransIP is Stack het eerste echte consumentenproduct: in plaats van een NAS in de meterkast zet je met Stack je gedownloade films gewoon in de cloud. Bij de start van de uitrol concentreert TransIP zich in op fotografen die, dankzij multimegapixel digitale camera’s, snel als ‘datahongerig’ bestempeld kunnen worden. “Met een 2GB grote Dropbox heeft dat niet zo veel zin”, zegt Bernd, “maar met 1 terabyte kom je een heel eind.” Verder onderscheidt Stack zich van andere opslagaanbieders met de mogelijkheid om RAW-foto’s te kunnen previewen in de browser.

Bekijk een voorvertoning van RAW-foto's in je webbrowser.
Bekijk een voorvertoning van RAW-foto’s in je webbrowser.

Groot, groter, grootst
Wanneer 1 terabyte niet genoeg mocht zijn, dan heeft TransIP twee upgrade-opties. 2 terabyte voor een tientje en 10 terabyte voor vijftig euro per maand. Beide opties zijn voorzien van een backup die elke 4 uur gemaakt wordt. Je zet daardoor eenvoudig een ‘oude’ Stack terug. Het enige waarin de zakelijke roots van TransIP nog doorklinken, is het feit dat beide prijzen exclusief 21% BTW zijn.

“Wij maken veel producten waarvan de Nederlander de waarde nog niet ontdekt heeft. Een domeinnaam of website lijkt triviaal, maar wanneer je inkomen afhankelijk is van een webwinkel, dan is dat het niet.” zegt Jeroen Hüpscher. “Wat we ondermeer met Stack willen doen, is vooruit lopen op het feit dat een digitaal bestaan veel belangrijker wordt voor heel Nederland.”

Stack zelf uitproberen?
Stack is nu nog een gesloten beta, maar OMT mag 100 Stack-invites weggeven. Een invite bemachtigen is eenvoudig: meld je zo snel mogelijk aan. [update 1: na 10 minuten waren de 100 invites vergeven] en de eerste 100 aanmeldingen ontvangen na enige tijd een invite retour. [update 2: na 38 minuten hebben we de inschrijving gesloten. De teller stond toen op 240 aanvragen. Het goede nieuws: alle 240 aanvragers krijgen dinsdag of woensdag een invite van ons!]

[update 3: daarnaast nog beter nieuws: we mogen nog 100 Stack invites weggeven. Hoe we dat gaan doen hoor je binnenkort! Hou OMT goed in de gaten…]

OMT wordt gehost door TransIP.

Reacties

64 reacties
 • Profielfoto
  ququlequ

  (y) Topactie

 • Profielfoto
  C. Haverkamp

  Super. Mail is verstuurd. Ik ben benieuwd!

 • Profielfoto
  Mac-Eddy

  verstuurd(y)

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ik had hem al. Dus laat hem graag liggen voor een andere gelukkige.

 • Profielfoto
  Jordi.

  Staat een fout in het artikel, OwnDrive hoort OwnCloud te zijn;)

 • Profielfoto
  Griffendahl

  Gelijk aangemeld, interessante dienst.

 • Profielfoto
  Nicolinden

  Zeker een top actie, ik wacht al heel lang op een invite, hopelijk gaat het zo sneller:-) mail is verstuurd in elk geval

 • Profielfoto
  freewel

  ah nee, ik wilde zo graag met deze dienst testen:sad:

 • Profielfoto
  AndyVr

  Zou zeer welkom zijn.:)

 • Profielfoto
  Lifelogger

  Balen. Zie het bericht nu pas.:-(

 • Profielfoto
  Harley

  Wel een bugje op de mac, onzichtbaar boven in beeld

 • Profielfoto
  markmulder1982

  Shit! Zie nu pas het bericht!

 • Profielfoto
  RobinB

  Checkkk

 • Profielfoto
  MichaelDeBoey

  Jammer dat ik het bericht nu pas zie:sad:

 • Profielfoto
  Simmens

  hmm…helaas te laat maar ziet er goed uit….

 • Profielfoto
  polansky

  Voor TransIP is Stack het eerste echte consumentenproduct: in plaats van een NAS in de meterkast zet je met Stack je gedownloade films gewoon in de cloud.

  Ik hoop voor Stack dat zij op de hoogte zijn dat dit volgens de Nederlandse wetgeving dus niet mag. Zoals je ook geen gestolen waar in een garage van een ander mag opslaan. Je gaat als verhuurder niet vrijuit door te zeggen ‘ik wist het niet’ als je het opneemt als ‘mogelijkheid’ in je reclame uitingen.

  Nu moet je natuurlijk zelf weten wat iemand doet, maar het faciliteren van en aanzetten tot een misdrijf is wel strafbaar.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Wel een bugje op de mac, onzichtbaar boven in beeld…

  .
  Een bugje op jouw Mac. Niet op die van mij.:)
  .

 • Profielfoto
  hatolex

  @ polansky, er hangt toch geen label aan die film, ” ik ben illegaal gedownload”?

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Voor TransIP is Stack het eerste echte consumentenproduct: in plaats van een NAS in de meterkast zet je met Stack je gedownloade films gewoon in de cloud.

  .
  Ik hoop voor Stack dat zij op de hoogte zijn dat dit volgens de Nederlandse wetgeving dus niet mag….

  .
  Dit is een zin van OMT, niet van Stack.

  Die omschrijven het zo:

  STACK is voor je foto’s in alle formaten, de map voor al je documenten en de plek voor al jouw kleine en grote projecten.

 • Profielfoto
  polansky

  Mij maakt het niet uit zoals ik al zeg.

  Je moet doen wat je niet laten kunt, er zijn vast diensten en instanties die dit ook lezen. Ik verwacht wel dat er over niet al te lange tijd een brief van Meneer Cuijck bij deze nieuwe dienst op de deurmat ligt gevolgd door wat dagvaardingen….

 • Profielfoto
  hatolex

  Nogmaals, er hangt geen labeltje aan het bestand betreffende de herkomst.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  …Ik verwacht wel dat er over niet al te lange tijd een brief van Meneer Cuijck bij deze nieuwe dienst op de deurmat ligt gevolgd door wat dagvaardingen….

  .
  Is deze dienst anders dan Microsoft OneDrive, Google Drive, Mega, DropBox, etc.? Nee toch? Waarom denk jij dat er hier wel problemen mee gaan ontstaan dan?

 • Profielfoto
  hatolex

  Ben bang dat polansky dat niet duidelijk gaat maken.?

 • Profielfoto
  KarelWillem

  …niet duidelijk gaat krijgen.

  Die snapt nog niet helemaal het concept van cloud-opslag.

 • Profielfoto
  Harley

  Wel een bugje op de mac, onzichtbaar boven in beeld…

  .
  Een bugje op jouw Mac. Niet op die van mij.:)
  .

  Vreemd ja weer. Werkt trouwens wel die lege plek, zie alleen de pictogram niet.

 • Profielfoto
  PowerMacje

  Heb het al een tijdje. Ik backup er momenteel mijn hele Mac mee op (naast mijn lokale Time Machine backups), werkt prima!

 • Profielfoto
  Sjakelien

  Je mag een gegeven paard natuurlijk niet in de bek schijten, maar ik heb het geprobeerd, en verworpen:
  Als Mac-gebruiker ben ik gewend aan een eenvoudige bediening, en die is helaas ver te zoeken bij Stack.
  Ja, ze hebben een App voor de iPhone, en ja, ze hebben een Mac desktop app.
  De eerste heb ik nog niet geprobeerd, maar die tweede was echt lastig te vinden (probeer het zelf maar eens), en blijkt volledig vanuit het perspectief van een programmeur gemaakt te zijn: het eenvoudigste scenario, namelijk een map met bestanden in de Stack cloud te zetten, is verbijsterend verwarrend, met een soort wizard die je (waarschijnlijk terecht) waarschuwt dat bij je bij het kiezen van een bepaalde optie je lokale bestanden kwijtraakt. Als je dan, met de angst om je hart, hopelijk de juiste keuze maakt, krijg je tijdens het ‘synchroniseren’ allerlei waarschuwingen dat het uploaden van sommige bestanden niet is gelukt, omdat de ‘connectie is verbroken’. Of de software dat opnieuw gaat proberen, of dat je dat zelf moet doen, en hoe dan, wordt in het midden gelaten.
  Ik ben ervan overtuigd, dat dit allemaal eenvoudig is op te lossen, maar het lijkt niet in de cultuur van dit bedrijf te zitten om dat goed te kunnen.
  Het is heel jammer, want ik wil heel graag dat dit gaat werken.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  …een map met bestanden in de Stack cloud te zetten, is verbijsterend verwarrend….

  ..
  Verwarrender dan dit wordt het toch niet?

 • Profielfoto
  PowerMacje

  Ik denk dat hij de Mac-app bedoeld. Deze is inderdaad erg complex en qua UI niet echt een schoolvoorbeeld.

  Ik kan er zelf prima mee werken, maar ik zou het m’n moeder niet aandoen.

 • Profielfoto
  Jeffry

  Zeer tevreden met OneDrive ook op Mac:)

  En wat is een voordeel van opslag in eigen land? Dat eigen veiligheidsdiensten er via nationale procedures snel bij kunnen:P Juridisch is juist in een ander land veelal ingewikkelder.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Van mij mogen ze deze dienst lekker in hun achterste steken en er gelukkig mee worden.
  .
  Ik ben extreem teleurgesteld in TransIP.(n)
  Ze hebben liever 1000 @KarelWillem type gebruikers die bij zo’n beetje elke cloudienst een gratis account aanmaken alleen maar omdat ze uit zijn op die 1TB gratis opslag, en die na twee weken spelen met deze nieuwe dienst al uitgekeken zijn op de functionaliteit omdat het nog kinderziektes bevat.
  .
  Bestaande TransIP klanten die op dit moment al 50,- p/maand achterlaten aan webhosting diensten en die aan de klantenservice vragen na dagen van wachten op een invite of ze niet mogelijk even er tussendoor kunnen glippen voor een invite want ze willen een speciale functie ( WebDav ) in deze dienst testen. Dat soort mensen wordt gewoon geadviseerd om het 10,- p/maand pakket te kopen als jet het toch zo graag wilt hebben. Een dienst dat nog in Beta is en voor 80% gebaseerd is op open source OwnCloud platform. Kom op zeg, voor 10,- p/maand maak ik wel mijn eigen backup op twee externe HD’s als het echt veilig moet zijn.
  .
  Mogelijk dat richting de toekomst die betaalde versie van STACK qua prijs/kwaliteit rendabel zal zijn, prima, maar ze komen net kijken in deze cloud-wereld. Deze dienst zit nog vol met problemen als ik het zo allemaal lees online. Iets dat natuurlijk heel begrijpelijk is bij startende projecten maar als een bestaande klant je dan vraagt om een bepaalde functie, specifiek die functie te testen dan zorg je gewoon dat zo’n persoon een invite krijgt. Zeker wanneer je weet dat deze met 10 – 20GB aan geheugen voldoende opslag zal hebben. Dat soort gebruikers leggen echt niet je serverpark plat. Dat zijn de Sjappies die dit willen gebruiken om hun complete iTunes-biebs op te hosten.
  .
  Nee, erg jammer van TransIP want qua webhosting is het een extreem goed bedrijf en zit het allemaal goed in elkaar, alleen bij dit soort nieuwe projecten stijgt het hen naar het hoofd en denken ze alleen maar aan de hype rondom qua invites + social media dan aan kwaliteit.
  Ik blijf lekker bij Dropbox. Die maken ook backups voor standaard accounts. Ik had voorheen 7GB aan opslag op mijn Dropbox dat was mogelijk iets te weinig geweest wanneer ik er 5 sites op zou gaan backuppen dus heb ik nu voor 5,- zo’n 16GB aan Dropbox referrals gekocht – nu heb ik iets meer dan 22GB opslag en dat is meer dan voldoende, ik heb geen TB’s aan geheugen in de cloud nodig.
  Dropbox =:heart:

 • Profielfoto
  Absrnd

  “Dan zullen we ons altijd aan de wet moeten houden”, zegt Jeroen, wat betekent dat alleen met tussenkomst van een rechter toegang kan worden verleend.

  Dat houd in dat, zonder jouw op de hoogte te stellen, je gegevens overgedragen worden, als een rechter dat in het geheim heeft bepaald:)

 • Profielfoto
  Nick Seamore

  @KarelWillem: Als je zo doorgaat is binnenkort je beeldscherm niet breed genoeg:nerd:

 • Profielfoto
  Unlock32

  @KarelWillem: Als je zo doorgaat is binnenkort je beeldscherm niet breed genoeg:nerd:

  En zo te zien gek op cloudopslag.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ik heb veel wijzigende bestanden per dag.

  Naast een stapeltje HD’s en een Time Capsule, is cloudbackup(s) een fijne zekerheid om niets kwijt te raken.

 • Profielfoto
  computer space

  Hoe krijgen ze er hier in 10 min 100 invites uit? Er zijn max 100 forumbezoekers/dag…. en hier zie ik maar 34 reacties. De actie was blijkbaar niet echt op vaste klanten van OMT gericht.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Van mij mogen ze deze dienst lekker in hun achterste steken…

  .
  Zo. Je bent wel in de ‘extreem-zeik-modus’ geslagen daar.:)
  .

  Ik denk dat hij de Mac-app bedoeld. Deze is inderdaad erg complex…

  .
  Ja, dat kan maar zo. Ik kan dan ook inderdaad geen Mac-app vinden. Behalve dan dat regelpaneeltje in mijn menubalk. Maar dat wordt vast niet bedoeld(?)

 • Profielfoto
  ajschot

  Balen ik was natuurlijk te laat…:(

 • Profielfoto
  wverveer

  het ontbreken van de back-up is natuurlijk wel een nadeel…

 • Profielfoto
  pannekoek

  Dit is fantastisch nieuws dat er een Nederlands bedrijf op deze schaal een concurrent wordt voor handige diensten die niet vooruit te branden zijn. De kosten vallen ook enorm mee. Over de kwaliteit is op dit moment is al genoeg geschreven zie ik, maar ik juich het initiatief van harte toe.

  Als het maar sneller is dan DropBox, want dat gaat echt als dikke poep door een theezeefje als het er op aankomt. ’t is dat de rest van de wereld er bij zweert :). Time for a change als het aan mij ligt.

 • Profielfoto
  Koning Frank

  Ja pff, kan ik als trouwe user eindelijk iets verdienen bij OMT, is alles al weggegeven:|

 • Profielfoto
  4you

  het ontbreken van de back-up is natuurlijk wel een nadeel…

  Ik zou NOOIT mijn data slechts op 1 plaats neerzetten. Mijn data staat op mijn NAS + external HDD daarnaast is TransIP’s Stack mijn offsite backup. Een backup van een backup van een backup is nou ook niet echt nodig.

 • Profielfoto
  4you

  Als het maar sneller is dan DropBox, want dat gaat echt als dikke poep door een theezeefje als het er op aankomt. ’t is dat de rest van de wereld er bij zweert :). Time for a change als het aan mij ligt.

  Dat is voor mij het enige min-puntje, qua upload snelheid valt het wat tegen maar ach, mijn PI werkt ook als ik slaap:)

 • Profielfoto
  kelly89

  Jammer zeg ik had ook wel gewild, heb nu een dropbox pro account van een 10tje.

  Leuke actie!

 • Profielfoto
  Nicolinden

  @KarelWillem met zoveel apps is de app bartender misschien wel wat voor jou:-)

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ze zitten me niet in de weg hoor.
  Heb nog centimeters ruimte voor véél meer icoontjes.:)

 • Profielfoto
  honnes

  is het iemand al gelukt om Stack te gebruiken als een automatische timemachine backup?
  heb nu mijn photo’s lib als backup er op staan. duurt erg lang voordat 300 gb online staat (enkele dagen) en is een handmatig process (copy maken etc).

 • Profielfoto
  pvdven

  Heeft iemand al een invité ontvangen via OMT

 • Profielfoto
  Jan David Hanrath

  Het artikel is bijgewerkt! invites worden dinsdag of woensdag door ons verstuurd. Alle 240 OMT’ers die binnen de eerste 38 minuten hebben gereageerd ontvangen een invite. Daarnaast mogen we nog 100 extra invites weggeven. Je hoort binnenkort hoe we dat gaan doen.

 • Profielfoto
  4you

  Je kan je gewoon aanmelden bij TransIP en krijgt dan een invite toegestuurd. Kan even duren, bij mij 3 weken, maar heb geduld.

 • Profielfoto
  4you

  is het iemand al gelukt om Stack te gebruiken als een automatische timemachine backup?
  heb nu mijn photo’s lib als backup er op staan. duurt erg lang voordat 300 gb online staat (enkele dagen) en is een handmatig process (copy maken etc).

  Gaat je niet (snel) lukken, geen ondersteuning door Apple. Apple zegt daarover dat je een TimeCapsule of OS-X server moet hebben of een externe drive aan de USB.

  Als je je data niet encrypted* wilt backuppen, wat natuurlijk af te raden is, dan kan je kijken naar rsync.

  * Met een script kan je natuurlijk ook rsync data encrypten en dat opsturen naar TransIP.

 • Profielfoto
  Max_G

  Ik zou graag gebruik maken van encryptie ‘on the fly’ bij het uploaden van bestanden, zodat alles daar door mij versleuteld erop staat en niet (alleen) door hen.
  .
  Ik vond het programma Arq (www.macupdate.com/app/mac/33485/arq), maar kom er niet achter of dit met Stack zal werken.

  Verder is er nog zoiets als Viivo (www.viivo.com), dat vermoedelijk zal werken. Maar ik ben er niet achter gekomen of het eerst locaal versleutelde bestanden aanmaakt en daarna upload, of dat de encryptie ‘on the fly’ gaat.

  Wie weet van de hoed en de rand?

 • Profielfoto
  stefsegers

  Gaaf idee maar duur als je meer ruimte nodig hebt. Dropbox kost 12e per maand met unlimited space en zeer snelle servers (38mb per sec gehaald!!!)
  De gratis 1tb is echt gaaf als je niet meer nodig het, maar een serieuze fotograaf gebruikt echt meer (heb nu 18tb online staan)
  Wel jammer dat klanten van TransIp niets van deze actie gehoord hebben?!?

 • Profielfoto
  ISS

  @Max_G ik gebruik Arq icm Google Nearline en betaal €0,01 per Gb per maand, ideaal voor versleuteld mijn foto’s dagelijks te backup-en. Mooie oplossing die weinig kost. Aanrader! Werkt ook met Webdav, dus Stack ook denk ik.

  Een nadeel: vergeet je je encryptie-sleutel, dan heb je pech;-)

 • Profielfoto
  4you

  Ik zou graag gebruik maken van encryptie ‘on the fly’ bij het uploaden van bestanden, zodat alles daar door mij versleuteld erop staat en niet (alleen) door hen.

  Ik weet niet hoe goed je bent in een terminal maar onderstaande ‘scriptje’ werkt voor b.v. een home directory.
  Behoeft verdere uitwerking maar dit is zo’n beetje de strekking.

  #!/bin/ksh
  TAR=osx-home-4me-$(date +%Y%m%d).tgz
  TransIPDir=”/Volumes/webdav” #Moet je dus vooraf mounten vanuit finder
  tar -zcvf ${TAR} /Users/4me
  openssl aes-256-cbc -in ${TAR} -out ${TransIPDir}/${TAR}.aes

 • Profielfoto
  jorusz_

  Ik heb me aangemeld maar nog geen reactie ontvangen, volgens posts hierboven is alles blijkbaar al vergeven?

 • Profielfoto
  Max_G

  @ISS ; Ik had die optie al bestudeerd ja. Daar zal het wel op uitdraaien, want TransIP/Stack is behoorlijk basic. Schrijft ook niet alle (onzichtbare) bestanden weg.

  Nadeel van alle encrytie-apps is dat ze eerst de versleutelde bestanden op je interne diks zetten en daarna pas backupen naar een clouddienst.

  ‘Arq’ lijkt de enige app die ‘on the fly’ versleutelt. Helaas werkt-ie niet met TransIP/Stack.

  Als ik dan toch lokaal eerst versleutelde bestanden moet maken, dan maar gewoon met dmg’s icm AES-256. Die kun je ook gemakkelijk syncen etc.

  @4me Ik kan niet overweg met de Terminal helaas. Maar als ik dat zo zie, lijkt het erop dat ik zo ook eerst lokaal versleutelde bestanden krijg.

 • Profielfoto
  McWouter

  De invite ontvangen in zojuist ingesteld! OMT, bedankt!

  Ga de komende maanden Stack eens afwegen tegenover Dropbox, mijn betaalde account loopt daar tot maart. Als het een waardig vervanger blijkt, misschien de overstap echt maken.

  Zo op het eerste gezicht wel een paar nadelen (maar goed, dat is vergeleken met de gratis versie van Stack): geen automatische backups maar ook geen two factor aanmelding. We gaan het testen :-).

 • Profielfoto
  4you

  @ISS

  @4me Ik kan niet overweg met de Terminal helaas. Maar als ik dat zo zie, lijkt het erop dat ik zo ook eerst lokaal versleutelde bestanden krijg.

  Klopt maar ook dat is heel simpel te verhelpen:

  #!/bin/ksh
  TAR=osx-home-$(date +%Y%m%d).tgz
  TransIPDir=”/Volumes/webdav”
  tar -zcvf – /Users/4me | openssl aes-256-cbc -out ${TransIPDir}/${TAR}.aes

  Enfin, kennelijk voor jou geen optie maar mogelijk voor anderen wel.

  Edit: Net even laten lopen, 40 minuten over 13Gb

 • Profielfoto
  Nicolinden

  Ik heb de invité binnen! Nogmaals bedankt OMT. Ik luisterde / lees al graag naar jullie maar hier maken jullie me echt blij mee!

 • Profielfoto
  stefsegers

  @Max_G ik gebruik Arq icm Google Nearline en betaal €0,01 per Gb per maand, ideaal voor versleuteld mijn foto’s dagelijks te backup-en. Mooie oplossing die weinig kost. Aanrader! Werkt ook met Webdav, dus Stack ook denk ik.

  Een nadeel: vergeet je je encryptie-sleutel, dan heb je pech;-)

  Het kan aan mij liggen maar als je 15tb online wilt hebben kost me dit toch 150e per maand? (1500 x 1 cent)

  Ik betaal nu 12e:)

 • Profielfoto
  eugy

  €12,- per maand voor onbeperkte data-opslag? Waar kan ik daarvoor tekenen?

 • Profielfoto
  stefsegers

  Hi Eugy, dat klopt inderdaad.. Ik heb een dropbox Business account en dan koop je 5 accounts welke elk 12e per account kosten per maand. Je moet dus wel even een paar vrienden vinden waar je het mee samen doet. Heb ik ook gedaan en dan heb je UNLIMITED space met mega snelheid… Ik heb hier 500/500mbit en haal bij dropbox snelheden van 45mb per sec!!!!!

 • Profielfoto
  eugy

  @stefsegers dat heb je mooi geregeld! De snelheden van Dropbox heb ik ook als zeer plezierig ervaren. Helaas ben ik op één kennis na nogal vriendloos. Ik zal een andere oplossing moeten zoeken, tenzij er hier leden zijn die ook gebruik willen maken van deze dienst.