Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 10 december 2015

Speedboost: Lightning-naar-SD-kaartlezer nu met USB 3-snelheid

Maandag kon je al lezen dat Apple de iPad Pro van een nieuwe, snelle variant van de Lightning-poort had voorzien. Deze werkt op USB 3-snelheid en dat maakt bestands­overdracht ongeveer 10 keer sneller dan de oude Lightning-standaard.

Inmiddels heeft Apple zijn eerste accessoire uitgebracht dat op USB 3-snelheid werkt. De vernieuwde Lightning-naar-SD-kaartlezer is in staat om data met maximaal 625 MB/s over te zetten.

Nieuwe SD-kaartlezer van Apple kan foto’s en video’s in standaardformaten overdragen. Er is ondersteuning voor JPEG en RAW en SD en HD-video in H.264 en MPEG-4. Een praktisch accessoire om gemaakte foto’s op het Retina-scherm te bekijken en snel bewerkingen toe te passen. De snelheidswinst zal vooral bij RAW-bestanden en video merkbaar zijn.

De 625 MB/s wordt alleen met de iPad Pro gehaald, andere iPad-modellen behalen maximaal 60 MB/s, dat is USB 2-snelheid.

Reageer op artikel:
Speedboost: Lightning-naar-SD-kaartlezer nu met USB 3-snelheid
Sluiten