SnapDrop: Multiplatform AirDrop-alternatief in de browser

Door: Raymon Mens - 13 reacties

Apple-gebruikers zijn ongetwijfeld bekend met AirDrop, het laat je via een peer-to-peer verbinding zonder configuratie of gedoe bestanden van en naar iOS- en OS X-apparaten. Handig! Maar het werkt alleen met Apple-apparaten.

De website SnapDrop.net heeft een browserversie van AirDrop gemaakt die werkt met alle moderne browsers. Zo stuur je niet alleen bestanden tussen Apple-apparaten, maar ook van en naar Windows of Android.

De dienst werkt net als AirDrop op basis van peer-to-peer via Wi-Fi. In plaats van Bluetooth wordt WebRTC of Web Sockets gebruikt om de apparaten elkaar te laten vinden. Het werkt verder net als AirDrop: pagina op twee of meer apparaten openen, bestand toevoegen en klaar.

snapdrop-001
Snapdrop op iOS: Bestand ontvangen (links) en bestand versturen (rechts).

Tijdens onze test werkte SnapDrop prima met Safari en Chrome. Enig nadeel: meerdere bestanden versturen gaat nog niet altijd goed, vaak komt alleen het eerste bestand aan. De dienst slaat de bestanden niet op een eigen server op en de broncode is op GitHub in te zien.

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  Afroman

  Ik ben voor voor deze ontwikkeling. Ik gebruik nu met El Capitan en iOS9 Airdrop veel meer tussen iOS en Mac OSX(want hiervoor vond die vaak een van de apparaten niet of het was gigantisch traag). Het is zo gemakkelijk. Als het ook compatible is met Windows, Android en andere OS’en die het ondersteunen juich ik het alleen maar toe.

 • Profielfoto
  GeertGB

  Ik ben voor voor deze ontwikkeling. Ik gebruik nu met El Capitan en iOS9 Airdrop veel meer tussen iOS en Mac OSX(want hiervoor vond die vaak een van de apparaten niet of het was gigantisch traag). Het is zo gemakkelijk. Als het ook compatible is met Windows, Android en andere OS’en die het ondersteunen juich ik het alleen maar toe.

  Dan ben jij diegene bij wie AirDrop werkt. Bij echt heel veel anderen werkt het niet, soms of deels.

  Ik hoop dus dat het geen AirDrop alternatief is, maar iets wat wel werkt. We gaan het zien.

 • Profielfoto
  hokkie

  AirFlop… Deze naam hadden ze beter kunnen geven aan deze ‘service’. Als ik bestanden wil delen doe ik dat via mail, dropbox of wetransfer. Werkt prima

 • Profielfoto
  Afroman

  Ja ik moet zeggen dat ik een MacBook, een iPad en een telefoon uit 2014 heb. Dat dat misschien uitmaakt. En allemaal geüpdatet naar het meest recente OS.

 • Profielfoto
  langbeest

  Airdrop werkt perfect hier.
  Geen klachten.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Fancy gedoe voor bepaalde mensen die nooit verder kijken dan hun neus lang is.
  .
  AirDrop heb ik werkelijk nog nooit gebruikt, misschien twee keer om te testen. Je kunt ook gewoon in Dropbox een ‘bestanden aanvragen’ link aanmaken. Die link stuur je naar Henkie en Henkie kan dan gewoon in de browser bestanden in jouw Dropbox folder toevoegen. Dan heb je de bestanden al precies daar waar je ze wilt hebben. Geen fancy technologie nodig. Ik heb niet het idee dat Apple het hele AirDrop ook maar een beetje serieus neemt. Zal mij niets verbazen als het over een paar jaar gewoon weer uit iOS en OSX gehaald wordt.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Exact. En veel meer multi-platform dan dat gaat het niet worden.

  Vorige week nog zeer intensief gebruikt.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ehm…:) (Was gisteren wereldwijd ook al een probleem).

  Er zijn er overigens meer:
  https://www.sharedrop.io

 • Profielfoto
  pippen2

  Het is onzin om te zeggen dat Dropbox of WeTransfer prima werkt. Als je namelijk een bestand van 2GB (of denk aan heel veel foto’s) is dat geen oplossing. Met Airdrop heb je geen Internet nodig en hoef je het niet eerst te uploaden en weer te downloaden. Airdrop werkt inderdaad niet altijd even goed, maar mijn ervarig is dat het bij nieuwe apparaten wel altijd werkt.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Dat is mooi. Maar je hebt er helemaal geen ruk aan als je bestanden naar je Windows-kennissen moet overpiepen die 20 km verderop wonen.

  En daar zou SnapDrop (als het zou werken) wel handig voor zijn.

  Maar voorlopig werkt het dus even niet(?)

 • Profielfoto
  aartjan.nl/blog

  Airdrop werkt inderdaad vaker niet dan wel, en dus gebruik ik het NOOIT MEER.

 • Profielfoto
  sonthuy

  otaal zijn er 16 3D Touch-acties căng da mặt nội soi in te stellen: bellen, iMessage, Mail, WhatsApp, Apple Maps, FaceTime en Safari kunnen gratis worden gebruikt. Voor acties als Facebook Messenger, Skype, Telegram, Twitter, Google Maps, Waze, Inbox en Chome is een in-app aankoop cang da mat khong phau thuat van € 1,99 vereist. De snelle actie wordt uitgevoerd na een stevige druk op een contact in de widget.

 • Profielfoto
  sonthuy

  eeft een flinke update gekregen. Versie 4.0 kan beschouwd worden als de doorstart van de Twitter app. Na jaren van achterstallig onderhoud bevat de Twitter app voor OS X eindelijk weer phẫu thuật mũi hếch alle functies die je verwacht.Filmpjes in de Twitter app afspelen? Gifjes bekijken? Een tweet quoten? Het kan allemaal in Twitter 4. De update bevat dia chi nang mui zelfs een heuse ‘dark mode’. Of de aanstelling van Jack Dorsey als CEO heeft geholpen weten we niet, maar