Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 16 december 2015
Leestijd: 1 minuut

Pebble wordt serieuze activiteitstracker

Pebble heeft zijn eigen health-app gelanceerd: Pebble Health. De oervader van de smart­watch wordt zo een serieuze activiteitstracker. Pebble Health is beschikbaar als software-update voor Pebble Time, Pebble Time Steel en Pebble Time Round.

Pebble Health meet dagelijks je stappen en slaapacitiviet. Stats worden op de smartwatch zelf én in de gezondheid-app van iOS weergeven. Pebble Health is namelijk compatibel met Apple’s HealthKit.

Om de nieuwe functie te activeren is firmware 3.8 nodig, deze werd dinsdagavond vrijgegeven. Na de installatie moet Pebble Health vanaf de iPhone geactiveerd worden. Binnen de Pebble-app geef je jouw leeftijd, lengte en gewicht op. Daarnaast wil de smartwatch weten of de focus op actiever zijn of beter slapen moet liggen.

Het gemiddelde overtreffen

In tegenstelling tot de Apple Watch werkt Pebble niet met een vaststaand aantal stappen, maar wordt de voortgang aan de hand van een persoonlijk gemiddelde gemeten. Het aantal stappen wordt per dag in een grafiek weergeven en in de timeline-interface is een scherm met actuele voortgang zichtbaar. Daarnaast toont de Pebble hoe lang je hebt geslapen, wat je gemiddelde is en hoe lang je in diepe slaap was.

Omdat de Pebble geen hartslagmeter bevat, is het niet mogelijk om specifieke workouts zoals fietsen of zwemmen te meten.

Pebble Health is alleen beschikbaar voor nieuwe Pebble Time-smartwatches. Voor oudere modellen is firmware 3.8 ook beschikbaar, maar voegt daar alleen de timeline toe en heft de limiet van acht apps of watchfaces op.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Pebble wordt serieuze activiteitstracker
Sluiten