Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 28 december 2015

Oude Mercedes in 2016 iPhone-compatibel

Mercedes gaat volgend jaar 24 oudere auto’s met bouwjaar 2002 of nieuwer iPhone-compatibel maken. De Duitse automaker komt in het voorjaar van 2016 met een ‘Connect Me‘ retrofit-adapater die in de OBD2-poort van de voertuigen wordt geplaatst.

De adapter communiceert via Bluetooth met een gratis iOS-applicatie en laat allerlei gegevens zoals brandstof- of accuniveau, kilometers, parkeertijd, ritlogboek en eventuele technische waarschuwingen zien.

Wat de adapter gaat kosten is nog onbekend. De lancering zal in het voorjaar van 2016 in Nederland, Duitsland en Spanje zijn. De Nederlandse site van Mercedes geeft nog weinig informatie, maar op de Duitse website staat meer over de mogelijkheden. Enkele functies uitgelicht:

  • Mijn voertuig: Overzicht van het brandstofniveau, kilometers, parkeertijd. Aan te vullen met een foto van de auto en de verzekeringsgegevens.
  • Mijn ritten: Logboek van alle gemaakte ritten. Ritten kunnen worden gecategoriseerd (privé/zakelijk) en de kilometerstand wordt automatisch aan een rit gekoppeld.
  • Parkeren en vinden: Parkeerlocatie van de auto door middel van GPS vinden. Daarnaast kan de app je parkeertijd in de gaten houden en je een seintje geven als deze bijna voorbij is.
  • Tanken: De app registreert wanneer getankt wordt en geeft info over het gemiddelde verbruik. Deze gegevens kunnen handmatig geëxporteerd en aangevuld worden voor bijvoorbeeld declaraties.
  • Service reminders: Herinneringen die aangeven wanneer het tijd voor een grote of kleine beurt is.
Klik/tap voor groter.

In totaal zijn 24 oudere Mercedes-modellen compatibel met de Connect Me-adapater. De de Duitse website van de fabrikant is onderaan deze pagina een lijst te vinden. Je kunt er ook een online demo van de app uitproberen. Een aantal demo-functies zoals het op afstand vergrendelen en bedienen van de verwarming zal niet via de adapter. Daarvoor is een nieuwe auto met permanente eigen dataverbinding vereist.

https://youtu.be/zSopqbvZVG4

Reageer op artikel:
Oude Mercedes in 2016 iPhone-compatibel
Sluiten