Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 28 december 2015

OpenEmu 2: meer retro-gameplezier met alles-in-een emulator voor OS X

De ontwikkelaars van OpenEmu hebben tijdens kerst niet stilgezeten. Versie 2.0 van de alles-in-een emulator voor Mac maakt het makkelijker dan ooit om gameclassics opnieuw te spelen en voegt een aantal spelplatformen toe, zoals Nintendo 64 en Playstation 1.

OpenEmu sorteert game-ROM’s per platform in een vertrouwd ontwerp dat aan iTunes of iPhoto doet denken. Games zijn met een dubbelklik te starten en er is ondersteuning voor praktisch alle bekende game controllers.

Als je geen grote collectie ROM’s hebt, is de Homebrew Collection in de applicatie een aanrader. Hier zijn meer dan 80 games direct te downloaden. Het gaat dan om remakes van oude klassiekers. Tot slot biedt de emulator centrale opslag voor screenshots en saved games.

Klik/tap voor groter.

Juridisch gezien bevinden ROMs van oude games zich in een grijs gebied. De bestanden gemakkelijk op internet te vinden, maar dat wil niet zeggen dat ze altijd legaal zijn. Soms is het auteursrecht vervallen of bestaat het recht­hebbende bedrijf niet meer. Nintendo voert actief campagne tegen ROMs.

Download OpenEmu 2

OpenEmu 2 vereist ten minste OS X 10.11 El Capitan en emuleert 29 verschillende spelsystemen zoals Nintendo DS, Game Boy, NES, Playstation, PSP, SEGA Megadrive en meer.

Reageer op artikel:
OpenEmu 2: meer retro-gameplezier met alles-in-een emulator voor OS X
Sluiten