Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 18 december 2015
Leestijd: 1 minuut

Officieel: Apple Pay in 2016 naar China

Terwijl het er gisteren even op leek dat Apple Pay naar Nederland komt, heeft Apple de échte volgende halte voor zijn betaaldienst aangekondigd: China. Vanaf volgend jaar kunnen miljoenen Chinezen met de iPhone en Apple Watch betalen.

Er gingen al enige tijd geruchten over China en Apple Pay, maar nu heeft de iPhone-maker officieel bekendgemaakt te gaan samenwerken met UnionPay, dat is de Chinese variant van de Maestro betaalpas.

Groot land, mobiel betalen ingeburgerd

UnionPay wordt door 15 grote Chinese banken geaccepteerd en heeft maar liefst 5 miljard betaalpassen uitgegeven. In het persbericht schrijft Apple dat honderden miljoenen Chinezen straks met Apple Pay kunnen gaan betalen, dat tikt lekker aan. Apple had sowieso een goed jaar in China. De iPhone-maker opende maar liefst 23 nieuwe Apple Stores in het land en de omzet uit de Chinese markt verdubbelde het afgelopen kwartaal.

Hoewel mobiele betalingen in China al aardig zijn ingeburgerd, kan Apple sterke concurrentie verwachten. In China wordt de markt gedomineerd door Tenpay (binnen de populaire berichten-app WeChat) en het Alpay-platform van E-commerce gigant Alibaba. Fast Follower Samsung heeft ook aangekondigd zijn betaalsysteem Samsung Pay naar China te brengen.

Apple Pay in Nederland

Wanneer Apple Pay naar Nederland komt is onbekend. Gisteren leek ING de komst van het betaalsysteem onverwacht op Twitter te bevestigen, maar later zei de bank dat het om een te enthousiaste webcare-medewerker ging.

De recent geopende Apple Store in Hangzhou (China).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Officieel: Apple Pay in 2016 naar China
Sluiten