Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 29 december 2015

‘Nieuwe 4-inch iPhone krijgt grotere accu’

Er gaan al een tijdje geruchten over een nieuwe 4-inch iPhone die in maart door Apple onthuld zou kunnen worden. De nieuwe, kleine iPhone zou op een vernieuwde versie van de iPhone 5s lijken, maar krijgt onder de motorkap een aantal upgrades.

Volgens de Chinese website MyDrivers (via GadgetzArena) gaat Apple de nieuwe 4-inch iPhone voorzien van een accu met hogere capaciteit dan die van de iPhone 5s, namelijk 1642 mAh tegenover 1560 mAh.

De telefoon zou een A9-processor krijgen, dat is Apple’s nieuwste chip uit de iPhone 6s die erg zuinig met energie is. Een 4-inch scherm gebruikt daarnaast minder stroom dan het grote scherm van de iPhone 6(s). Tel daar een grotere accu bij op en de toekomstige iPhone kan rekenen op een boost in batterijduur.

Mix van iPhone 6(s) en 5s

De site stelt verder dat het 4-inch scherm van het type 2.5D zal zijn, dat wil zeggen dat het glas aan de randen afgerond is, net als de iPhone 6(s). De geruchten zijn in lijn met eerdere berichten van de betrouwbare analist Ming-Chi Kuo. Hij stelt dat Apple het 4-inch toestel zal uitrusten met een 8 megapixel camera uit de iPhone 6 en NFC-chip voor Apple Pay.

De nieuwe 4-inch wordt in het geruchtencircuit ‘iPhone 6c’ genoemd, maar zal volgens de meest actuele berichten alleen in de standaard-kleuren spacegrijs, goud en zilver leverbaar zijn. De massaproductie begint naar verluidt in januari.

Reageer op artikel:
‘Nieuwe 4-inch iPhone krijgt grotere accu’
Sluiten