‘Nieuwe 4-inch iPhone krijgt grotere accu’

Door: Raymon Mens - 15 reacties

Er gaan al een tijdje geruchten over een nieuwe 4-inch iPhone die in maart door Apple onthuld zou kunnen worden. De nieuwe, kleine iPhone zou op een vernieuwde versie van de iPhone 5s lijken, maar krijgt onder de motorkap een aantal upgrades.

Volgens de Chinese website MyDrivers (via GadgetzArena) gaat Apple de nieuwe 4-inch iPhone voorzien van een accu met hogere capaciteit dan die van de iPhone 5s, namelijk 1642 mAh tegenover 1560 mAh.

De telefoon zou een A9-processor krijgen, dat is Apple’s nieuwste chip uit de iPhone 6s die erg zuinig met energie is. Een 4-inch scherm gebruikt daarnaast minder stroom dan het grote scherm van de iPhone 6(s). Tel daar een grotere accu bij op en de toekomstige iPhone kan rekenen op een boost in batterijduur.

Mix van iPhone 6(s) en 5s

De site stelt verder dat het 4-inch scherm van het type 2.5D zal zijn, dat wil zeggen dat het glas aan de randen afgerond is, net als de iPhone 6(s). De geruchten zijn in lijn met eerdere berichten van de betrouwbare analist Ming-Chi Kuo. Hij stelt dat Apple het 4-inch toestel zal uitrusten met een 8 megapixel camera uit de iPhone 6 en NFC-chip voor Apple Pay.

De nieuwe 4-inch wordt in het geruchtencircuit ‘iPhone 6c’ genoemd, maar zal volgens de meest actuele berichten alleen in de standaard-kleuren spacegrijs, goud en zilver leverbaar zijn. De massaproductie begint naar verluidt in januari.

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  jebman

  Ik hoop dat het deze keer niet bij wishful thinking blijft maar deze specs realiteit gaan worden.

 • Profielfoto
  Antaeus

  Hebbe…

 • Profielfoto
  Gans

  C als in compact? Cheap? Want echt kleurrijk kun je spacegrey, wit en goud niet echt noemen natuurlijk.

 • Profielfoto
  Zakske

  Cheap?

  Haha, you’re funny! Goedkoop en iPhone gaat niet samen, dat ding zal dus minstens €500 kosten, en meer dan waarschijnlijk nog een stuk meer.

 • Profielfoto
  donut

  De nieuwe samsung Galaxy A9 schijnt met een 4000mAh te komen,
  Kijk, dat noem ik meer nieuws dan die schamele 82mAh erbij en het is bijna 3x de capaciteit van die iPhone. Maar goed – Samsung nieuws …

 • Profielfoto
  Shmoo

  Blablablabla kom maar eens met nieuws over de prijs. We weten allemaal dat deze telefoon de uitstraling van de iPod touch zal hebben en dat het een model wordt dat tussen de 5s en 6 zal zitten qua specs. Zo boring en voorspelbaar is Apple wel. Prima… Alleen de prijs is belangrijk en of Apple misschien extreem cool gaat doen en het standaard model uitrusten met 32GB zoals bij de Apple TV.
  .
  Het 5s model kost 500, dus het moet mogelijk zijn om die 100,- korting te krijgen nu iPhone volumes hun top lijken te hebben bereikt. 400,- zou een redelijke prijs zijn denk ik.

 • Profielfoto
  Nora is back

  In lijn zou zijn wanneer deze telefoon direct onder de 6s zit, of de nieuwe 7, en dan voor 100 of 50 euro minder.
  De telefoon komt dan naast het standaard-model van het jaar ervoor te staan en het plus-model van 2 jaar eerder, qua prijs. Zo staat het nieuwe standaard-model qua prijs op gelijk niveau met het plus-model van het jaar ervoor.

  Alle ideeën aan een prijs lager dan (6s – € 100) of (7 – € 100) is jezelf rijk rekenen. Het blijft wel Apple:)

 • Profielfoto
  Targaryen

  Het zou me niet verbazen moest Apple deze telefoon in de markt zetten voor €599… Het is pas door mijn overstap naar een Android telefoon dat ik ingezien heb dat je toch écht wel te veel betaalt voor een iPhone.

  Behalve de betere camera ben ik nog niets tegengekomen wat mijn nieuwe telefoon niet even goed kan. Hij kan in sommige gevallen dingen zelfs beter.

  Nee, Apple is mij als trouwe iPhone gebruiker kwijt geraakt op het moment dat ze de prijs voor de iPhone opschroefden tot 749 euro.

  /rant

 • Profielfoto
  Pick

  Als echte Apple adept begin ik steeds meer aan ze te twijfelen. Dat ze duurder waren was eerst nog te rechtvaardigen dat de producten gewoon top waren. Maar sinds de enorme groei van verkoop en bankrekening laten ze steeds meer steekjes vallen. Soort van arrogante houding van jullie kudde schaapjes kopen het toch wel. En weet je wat? We maken het gewoon nog even nog duurder…… Na het overlijden van mijn 5s een 6s besteld, heb er al twee teruggestuurd met schermen die niet egaal zijn. En dan heb ik het over netjes wit naar grijs verlopend. Triest voor een telefoon van 859,- Misschien toch maar eens verder gaan kijken dan bij Apple.

  Als de 6c of hoe hij dan ook mag heten niet een schappelijke prijs heeft en ook kwaliteits steekjes laat vallen….. zal de lijn naar beneden weleens ingezet kunnen worden. Tuurlijk zal er een schare groep fans blijven die zelfs een drol met een Apple logo kopen. Maar de massa zal verder kijken dan hun neus lang is. Andere fabrikanten zitten ook niet stil.

  Ik baseer deze zure mening overigens niet alleen op 1 iPhone maar op meer producten van de firma.

 • Profielfoto
  bartvanderveer

  En natuurlijk met 8 of 16 Gb geheugen !

 • Profielfoto
  Steve Brooklyn

  Hoe geloofwaardig is dat? Dat ze na het succes van een iPhone 6 en 6+ een
  mindere telefoon gaan uitbrengen voor hetzelfde geld?

  Ik geloof er helemaal niets van.

 • Profielfoto
  Lonestar

  Tuurlijk vallen een groot deel van de iPhone of smart phone gebruikers straks inderdaad weer voor dit en andere nieuwere en compactere modellen… Waarom??
  Een Smart Phone gebruiker is nooit tevreden en wil na ieder gebruikt model een upgrade naar meer en of beter, ongeacht welk merk men ook in handen heeft of ooit heeft gebruikt.
  De fabrikanten van die modellen spelen daar dus mooi op in en blijven maar model na model uitpoepen… Want gekocht word het toch wel door de ondertussen smart phone verslaafde wereld.
  Dus vraag je dan maar eens af wie er lachwekkend gekker is… de fabrikant met absurde prijzen of de klanten (of fanboys) die jaar na jaar het nieuwste van het nieuwste willen hebben.

  Ik heb van de week me telefoon abonnement verlengt en heb daarin me huidige iPhone 5s gewoon gehouden in combinatie en een sim only pakket.
  Want 1. me 5s werkt nog uitstekend en 2. de abonnee prijzen zijn ook schandalig voor ieder huidig model!

 • Profielfoto
  Pick

  Daar heb je gelijk in lonestar. Ik was precies hetzelfde van plan, totdat mijn 5s besloot geen simkaarten meer te lezen. Dus dacht laat ik het goed doen en een 6s bestellen, maar na twee defecte toestellen twijfel ik of het me wel 860,- waard is. Beide toestellen zijn terug en ga eens kijken naar alternatieven. Dure hobby.

 • Profielfoto
  sonthuy

  otaal zijn er 16 3D Touch-acties in te stellen: bellen, iMessage, Mail, WhatsApp, Apple Maps, FaceTime en Safari hút mỡ cánh tay giá bao nhiêu kunnen gratis worden gebruikt. Voor acties als Facebook Messenger, Skype, Telegram, Twitter, Google Maps, Waze, Inbox en Chome is een hút mỡ cánh tay an toàn ở đâu in-app aankoop van € 1,99 vereist. De snelle actie wordt uitgevoerd na een stevige druk op een contact in de widget.

 • Profielfoto
  sonthuy

  eeft een flinke update gekregen. Versie 4.0 kan beschouwd worden als de doorstart van de Twitter app. Na jaren van achterstallig onderhoud bevat de Twitter app voor OS X eindelijk weer alle functies die je verwacht.Filmpjes in de Twitter app afspelen? Gifjes bekijken? Een căng da mặt giá rẻ tweet quoten? Het kan allemaal in Twitter 4. De update bevat zelfs een heuse ‘dark mode’. Of de aanstelling van Jack Dorsey als CEO căng da bằng chỉ heeft geholpen weten we niet, maar