Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 18 december 2015
Leestijd: 1 minuut

Miami Duck Shooter: Miami Vice + Duck Hunt op Apple TV

Het leuke aan een nieuw platform als de Apple TV 4 is dat de App Store redelijk leeg is en sympathieke projecten en experimenten van ontwikkelaars snel opvallen. De gratis game Miami Duck Shooter is zo’n leuk experiment zonder in-app aankopen.

De game is een dikke knipoog naar twee ultieme classics uit de jaren 80: het spel Duck Hunt op de NES en de destijds populaire televisieserie Miami Vice. Geheel te spelen met de Apple TV Remote.

Miami Duck Shooter combineert de neon Miami Vice-esthetiek met het de gameplay van NES-klassieker Duck Hunt. Compleet met retro soundtrack. Voor wie Duck Hunt niet kent, het is precies wat de naam zegt: vogels en eenden schieten voor een zo hoog mogelijke score. Het was in de jaren 80 en 90 mateloos populair. Nintendo bracht er zelfs een virtueel pistool (de NES Zapper) voor uit.

Miami Duck Shooter op de Apple TV 4.

Het hart van menig retro-gamer zal sneller gaan kloppen van Miami Duck Shooter. De NES Zapper kan op zolder blijven, want het spel werkt prima met de Apple TV Remote. Je kunt kiezen uit drie manieren van bedienen.

  • Zoek in de Apple TV App Store naar ‘miami’ om de game te vinden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Miami Duck Shooter: Miami Vice + Duck Hunt op Apple TV
Sluiten