Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 21 december 2015
Leestijd: 1 minuut

Live Photos binnenkort in Facebook

Geen iPhone 6S en toch Live Photos bekijken? Dat kan binnenkort met de vernieuwde Facebook app voor iOS-apparaten. Een beperkt aantal Facebook-gebruikers heeft deze functionaliteit nu al als test toebedeeld gekregen.

Live Photos zijn foto’s met een seconde film ervoor en erna. Bewegend beeld en geluid moeten zorgen voor een betere herinnering aan het moment waarop de foto werd genomen. Het maken van Live Photos wordt momenteel alleen ondersteund op de iPhone 6S. Je kunt ze bekijken in de Foto’s app voor iOS en Mac.

Bij de release van de iPhone 6S in september liet Apple al weten dat Facebook ondersteuning voor Live Photos zou krijgen. Tumblr ondersteunt het sinds een paar dagen, binnenkort Facebook dus ook. Verder zijn geen ontwikkelingen bekend.

Los van waarschijnlijke ondersteuning op toekomstige apparaten, is het onduidelijk wat Apple verder met Live Photos gaat doen. Andere fabrikanten hebben soortgelijke features, maar van een standaard, of beter nog, een open standaard, is (helaas) nog lang geen sprake.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Live Photos binnenkort in Facebook
Sluiten