Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 3 december 2015
Leestijd: 1 minuut

iTunes-betaalmethode ClickandBuy stopt

Binnen iTunes en de App Store is ClickandBuy een van de weinige alternatieven voor betalen met een creditcard. Toch heeft de dienst aangekondigd in 2016 zijn deuren te sluiten. Vanaf april is het niet meer mogelijk om met ClickandBuy te betalen.

De dienst kan tot 30 april 2016 gebruikt worden, daarna zal de betaaloptie verdwijnen. Eventueel opgebouwd tegoed moet voor die datum op zijn of naar een bankrekening teruggestort worden.

ClickandBuy wordt door veel Nederlanders gebruikt om betaalde apps, muziek en films door middel van automatische incasso te downloaden. Door het wegvallen van de betaalmethode zouden Nederlanders alleen nog met iTunes-kaarten of een creditcard apps kunnen kopen. Of Apple op een alternatief broedt is onduidelijk.

Carrier Billing

Wij kunnen wel een interessant alternatief voor ClickandBuy bedenken. In Duitsland is Apple onlangs gestart met het aanbieden van betalingen via de telefoonrekening. Momenteel is dat alleen mogelijk bij provider O2, maar een verdere Europese uitrol is niet onwaarschijnijk.

Zowel klanten met een abonnement als een prepaidkaart kunnen in Duitsland Carrier Billing gebruiken. Apple geeft het aankoopbedrag van apps, films en muziek media door aan de provider, die het vervolgens via zijn de telefoonrekening van de klant incasseert of van het prepaid-tegoed afhaalt.

ClickandBuy is binnenkort niet meer beschikbaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
iTunes-betaalmethode ClickandBuy stopt
Sluiten