Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 15 december 2015

iOS 9.2: problemen met Logitech CREATE toetsenbord

Naast Apple’s eigen Smart Keyboard maakt ook Logitech een toetsenbord dat met de nieuwe Smart Connector van de iPad Pro werkt. Na de iOS 9.2-update blijken gebruikers van het Logitech CREATE toetsenbord last te hebben van traagheid.

Het toetsenbord blijft in de meeste gevallen werken, maar bij iedere toetsaanslag is een vertraging merkbaar. Dat maakt snel typen problematisch en soms zelfs onmogelijk. Logitech is op de hoogte van het probleem.

De fabrikant meldt op Twitter dat het gaat om een software-bug en zegt aan een oplossing te werken. Vooralsnog is onduidelijk of iOS of de firmware van het toetsenbord bijgewerkt moet worden. Waneer de update beschikbaar komt is eveneens nog niet zeker. Als je last hebt van de bug is het afwachten of een oud Bluetooth-toetsenbord gebruiken.

Veel Nederlandse iPad Pro-bezitters hebben het CREATE toetsenbord van Logitech omdat het officieele Apple-toetsenbord direct bij de verkoopstart van de grote tablet beschikbaar was. De Smart-connector maakt verbinden van het toetsenbord makkelijk, je wordt niet lastig gevallen met Bluetooth-koppelingen en kunt direct aan het werk. Helaas blijkt deze slimme connector niet zonder bugs.

Reageer op artikel:
iOS 9.2: problemen met Logitech CREATE toetsenbord
Sluiten