Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 10 december 2015

iOS 9.2: Live Photos automatisch actief

Heb je de laatste iOS 9.2-update geïnstalleerd op je iPhone 6s en Live Photos standaard uit staan? Dan moet je dat even opnieuw doen. De update blijkt de kort bewegende foto’s standaard terug aan te zetten. Dat werd ontdekt door blogger Dave Mark.

In de camera-app geeft het cirkelvormige Live Photos-icoon aan de bovenkant aan of de functie actief is. Geel is ingeschakeld en wit is uit.

Apple heeft er een handje van om bepaalde functies na iedere software-update opnieuw te activeren. Zo wordt tot grote ergernis van een aantal gebruikers Bluetooth na iedere software-update automatisch geactiveerd.

Per ongeluk een grote hoeveelheid Live Photos gemaakt? Met de gratis app Lean converteer je ze naar gewone foto’s. Gaat het om een enkele foto? Gebruik dan de bewerk-optie van de foto’s-app in iOS om Live uit te zetten.

Reageer op artikel:
iOS 9.2: Live Photos automatisch actief
Sluiten