IBM brengt Swift Sandbox naar de browser

Door: Raymon Mens - 4 reacties

Apple’s eigen programmeertaal Swift is sinds vorige week open source en IBM maakt daar meteen goed gebruik van. De zakelijke partner van Apple heeft een Swift Sandbox gemaakt die je code laat schrijven en uitvoeren, gewoon in de browser.

De Swift Sandbox van IBM voert je code vanuit de browser uit opĀ de actuele versie van Swift,Ā die bij IBM opĀ Linux draait. Code aan de linkerkant invoeren en op ‘run’ drukken toont het resultaat aan de rechterkant.

De sandbox bevat enkeleĀ code-voorbeelden, te vindenĀ onder het menu Source Samples. Iedere Sanbox is een mini-server met Swift in de IBM-cloud en wordt meteen gerecycled bij het sluiten van het venster.

swift-sandbox
Het is netĀ geen ‘Hello World…’

AppleĀ heeft in de meest recente versie van ontwikkelaarstool Xcode eenĀ Swift Playground ingebouwd die gebruikt kan worden omĀ te experimenteren. Met de Sandbox van IBM is hetĀ nog makkelijker en vanuit iedere browser programmeren, met de beperking dat grafische weergave niet mogelijk is. De dienst is in beta en gratis te gebruiken.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  keennan.debie

  Jeej

 • Profielfoto
  xaddict

  Heeeeeel traag. Eergisteren geprobeerd met de fibonacci reeks tot 40 getallen. Na vijf seconden volgt er een time-out. De playgrounds draaien dat voorbeeld vlekkeloos en razendsnel.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ben wel eigenlijk nieuwsgierig naar het marktaandeel van Mac volgend kwartaal/half jaar.
  IBM zou toch 16.000 Macs p/maand gaan afnemen voor al hun werknemers. Volgens mij moet je dat na een tijdje echt wel terugzien in de grafieken.

 • Profielfoto
  andrekolmeijer

  Nu nog een user friendly url ^^