Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 7 december 2015

IBM brengt Swift Sandbox naar de browser

Apple’s eigen programmeertaal Swift is sinds vorige week open source en IBM maakt daar meteen goed gebruik van. De zakelijke partner van Apple heeft een Swift Sandbox gemaakt die je code laat schrijven en uitvoeren, gewoon in de browser.

De Swift Sandbox van IBM voert je code vanuit de browser uit op de actuele versie van Swift, die bij IBM op Linux draait. Code aan de linkerkant invoeren en op ‘run’ drukken toont het resultaat aan de rechterkant.

De sandbox bevat enkele code-voorbeelden, te vinden onder het menu Source Samples. Iedere Sanbox is een mini-server met Swift in de IBM-cloud en wordt meteen gerecycled bij het sluiten van het venster.

Het is net geen ‘Hello World…’

Apple heeft in de meest recente versie van ontwikkelaarstool Xcode een Swift Playground ingebouwd die gebruikt kan worden om te experimenteren. Met de Sandbox van IBM is het nog makkelijker en vanuit iedere browser programmeren, met de beperking dat grafische weergave niet mogelijk is. De dienst is in beta en gratis te gebruiken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
IBM brengt Swift Sandbox naar de browser
Sluiten