Groot Apple-museum opent in Praag

Door: Raymon Mens - 4 reacties

Leuk uitje voor het laatste deel van de kerstvakantie? In de Tsjechische stad Praag is onlangs een groot Apple-museum geopend. Het is naar eigen zeggen de grootste private Apple-collectie die ooit tentoon is gesteld en bestaat uit ruim 472 stukken.

De collectie bevat bijna ieder Apple-product dat sinds de oprichting van het bedrijf is gemaakt en ook een collectie posters, tijdschriften en quotes. De entree bedraagt € 11 en alle opbrengsten gaan naar een goed doel.

Naast de tentoonstelling wordt ook een veganistisch restaurant genaamd Steven’s Food geopend. Er worden gerechten gereserveerd die Apple-oprichter Steve Jobs als veganist ongetwijfeld zou goedkeuren. De website van het museum noemt Praag “De eerste stad waar de collectie te zien is,” een indicatie dat het museum later in een andere stad wordt opgebouwd.

Is Praag toch iets te ver? In het Drentse dorpje Orvelte is het Apple Museum Nederland te vinden. Op Isgur staat ook een grote hoeveelheid foto’s van het Apple-museum in Praag. Enkele highlights:

museum-praag-001
museum-praag-002
museum-praag-004
museum-praag-006
museum-praag-003
museum-praag-005
museum-praag-007

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Dydefox

  Ik zeg: OMT touroperators, grijp je kans!!

 • Profielfoto
  Ne0

  Met het verschil dat je in het Apple Museum Nederland de machines allemaal mag aanraken en de meeste draaien ook echt!

  Museum in Praag heeft wel meer unieke persoonlijke spullen zo te zien. nice!

 • Profielfoto
  sonthuy

  otaal zijn er 16 3D cang da mat gia re Touch-acties in te stellen: bellen, iMessage, Mail, WhatsApp, Apple Maps, FaceTime en Safari kunnen gratis worden gebruikt. Voor acties als Facebook Messenger, Skype, Telegram, Twitter, Google Maps, Waze, Inbox en Chome is een in-app aankoop van € 1,99 vereist. De snelle actie wordt uitgevoerd na een cang da mat o dau an toan nhat stevige druk op een contact in de widget.

 • Profielfoto
  sonthuy

  eeft een flinke update gekregen. Versie 4.0 kan beschouwd worden als de doorstart van de Twitter app. Na jaren van achterstallig onderhoud bevat de Twitter app voor OS X eindelijk weer alle functies die je verwacht.Filmpjes in de Twitter app afspelen? Gifjes bekijken? Een phẫu thuật cuốn cánh mũi tweet quoten? Het kan allemaal in Twitter 4. De update bevat zelfs een heuse ‘dark mode’. Of de aanstelling phẫu thuật nâng ngực nội soi van Jack Dorsey als CEO heeft geholpen weten we niet, maar