Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 8 december 2015
Leestijd: 1 minuut

Goed genoeg: Apple Maps heeft zijn weg gevonden

Drie jaar na de lancering in 2012 verwerkt Apple Maps wekelijks meer dan 5 miljard zoekopdrachten, dat zijn er iets minder dan 500.000 per minuut en Apple zegt tegen Persbureau AP dat Apple Maps op iOS drie keer vaker gebruikt wordt dan Google Maps.

Zowel Google als Apple racen om hun kaarten-apps te verbeteren. Google loopt harder, maar Apple hoeft niet perce de beste te zijn. Zolang Apple Maps goed genoeg is, gaan gebruikers niet op zoek naar een alternatief.

Kort na de lancering in 2012 kreeg Apple Maps het flink te verduren. De dienst bevatte veel fouten en zag bijvoorbeeld poptempel Madison Square Garden in New York aan voor park, waarschijnlijk omdat de naam ‘Garden’ bevat. Anno 2015 zijn die fouten rechtgezet en krijgt Apple een compliment van Alex Mackenzie-Torres, een voormalige Google Maps manager die tegenwoordig bij OV-app Moovit werkt:

“Apple heeft in korte tijd een enorme prestatie geleverd. Het doet iets dat weinig bedrijven kunnen: eenvoud in design mengen met een hoge doses pragmatisme.”

De populariteit van Apple Maps laat zich overigens ook verklaren doordat de app standaard op alle iOS-apparaten staat. Siri en apps gebruiken de kaartendienst van Apple ook standaard. De bottom line is een succesverhaal voor Tim Cook, die zich in september 2012 nog publiekelijk moest verontschuldigen voor de slechte prestaties van Apple Maps.

Utrecht is een van de recente Nederlandse 3D-steden op Apple Maps.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Goed genoeg: Apple Maps heeft zijn weg gevonden
Sluiten