‘3D Touch voor iPad laat op zich wachten’

Door: Raymon Mens - 8 reacties

Aanhoudende geruchten wijzen op een Apple-evenement in maart van 2016 met een nieuwe 4-inch iPhone en Apple Watch 2. Volgens de doorgaans goed ingelichte analist Ming-Chi Kuo blijft het daar niet bij en kunnen we ook naar een nieuwe iPad Air 3 uitkijken.

De iPad Air 3 bevat volgens de analist geen drukgevoelig scherm. Apple zou de 3D Touch-techniek nog niet kunnen implementeren in schermen die groter zijn dan het 5,5-inch scherm van de iPhone 6s Plus.

Volgens informatie van AppleInsider werkt Apple aan een tweede generatie 3D Touch die ook in grote schermen van de iPad Air en iPad Pro toegepast kan worden. Deze vernieuwde generatie is niet op tijd klaar voor de iPad Air 3 die naar verluidt in maart aangekondigd wordt. Ook de iPhone 7 zou het nog met de eerste generatie 3D Touch moeten doen.
3dtouch-vinger-16x9

Apple-evenement in maart

Diverse bronnen hebben onafhankelijk van elkaar bericht over een Apple-evenement in maart van 2016. Naast een nieuwe 4-inch iPhone en iPad Air 3 zouden ook de Apple Watch 2 en een vernieuwde 12-inch MacBook aangekondigd worden. Apple stapt hierdoor van zijn gebruikelijke schema met iPhones in september en iPads in oktober af. Tijdens het evenement in september van 2015 werden zowel de iPhone 6s als iPad Pro aangekondigd. Dat laat ruimte voor een event in maart.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  Needler

  Leuk! Apple is zeer voorspelbaar geworden met de events in september/oktober. Ik kijk uit naar de 4″ iPhone. Als de speed goed zijn gaat mijn iPhone 6 op Marktplaats.

  Hopelijk ondersteunt de iPad Air 3 ook de Apple Pencil. Dan hoef ik de pro niet te kopen. Scheelt weer 400 piek.

 • Profielfoto
  Xcode

  Heb zelf de iPhone 6S en gebruik 3D touch vooral om de app switcher te activeren. Op de iPad is dat te doen met vier vingers, dus wat mij betreft kan 3D touch nog even uitblijven.

  Ook de iPhone 7 zou het nog met de eerste generatie 3D Touch moeten doen.

  Wat is er mis met de eerste generatie 3D touch?

 • Profielfoto
  keennan.debie

  @Xcode het kan altijd dunner, lichter, groter, sneller en beter precies.

 • Profielfoto
  NoPlasticPhones

  Ik hoop eerder dat Apple die 12-inch MacBook even laat voor wat het is, zodat ze eindelijk een nieuwe MacBook Pro kunnen aankondigen.

 • Profielfoto
  marjolijntju

  @NoPlasticPhones
  Ja of een nieuwe macbook 15 inch zou geweldig zijn;-)

 • Profielfoto
  steveb

  nu al een nieuwe 12inch macbook? oei
  wat zou er mis mee zijn?

 • Profielfoto
  steveb

  in maart een apple event ? code 3×3

  thunderbold 3 (in 3 toestellen)
  ipad air 3
  iphone size nr 3 (4inch)

  macbook 12inch?
  of nieuwe mac pro? met 3×3 thundetbolt 3 poorten dit 3 jaar na de aankondiging van ons favoriete vuilnis emmertje.

 • Profielfoto
  rruiter1

  Volgens mij gelooft Apple zelf niet eens in 3D Touch. Music app geeft ‘maar liefst’ twee opties: Zoek en Beats1. Herinneringen, contacten, App Store ook maar twee opties. Instellingen? Geen. Het USP van de iPhone 6s wordt door Apple niet serieus genomen en dat zegt heel veel over wat er op dit moment mis is bij Apple.