Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 16 december 2015

‘3D Touch voor iPad laat op zich wachten’

Aanhoudende geruchten wijzen op een Apple-evenement in maart van 2016 met een nieuwe 4-inch iPhone en Apple Watch 2. Volgens de doorgaans goed ingelichte analist Ming-Chi Kuo blijft het daar niet bij en kunnen we ook naar een nieuwe iPad Air 3 uitkijken.

De iPad Air 3 bevat volgens de analist geen drukgevoelig scherm. Apple zou de 3D Touch-techniek nog niet kunnen implementeren in schermen die groter zijn dan het 5,5-inch scherm van de iPhone 6s Plus.

Volgens informatie van AppleInsider werkt Apple aan een tweede generatie 3D Touch die ook in grote schermen van de iPad Air en iPad Pro toegepast kan worden. Deze vernieuwde generatie is niet op tijd klaar voor de iPad Air 3 die naar verluidt in maart aangekondigd wordt. Ook de iPhone 7 zou het nog met de eerste generatie 3D Touch moeten doen.

Apple-evenement in maart

Diverse bronnen hebben onafhankelijk van elkaar bericht over een Apple-evenement in maart van 2016. Naast een nieuwe 4-inch iPhone en iPad Air 3 zouden ook de Apple Watch 2 en een vernieuwde 12-inch MacBook aangekondigd worden. Apple stapt hierdoor van zijn gebruikelijke schema met iPhones in september en iPads in oktober af. Tijdens het evenement in september van 2015 werden zowel de iPhone 6s als iPad Pro aangekondigd. Dat laat ruimte voor een event in maart.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘3D Touch voor iPad laat op zich wachten’
Sluiten