Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 8 december 2015

Facebook Instant Articles ook in Nederland

Facebook heeft zijn Instant Articles nu ook in Nederland geactiveerd. De nieuwssites Metro, NOS.nl, NU.nl, RTL Nieuws en De Telegraaf plaatsen vanaf vandaag een selectie artikelen in het nieuwe formaat dat te herkennen is aan het bliksem-icoontje in de afbeelding.

De Instant-artikelen zijn in de Facebook-app te lezen zonder een externe site te openen. Instant Articles laden sneller, hebben een verbeterde opmaak en bevatten vaak interactieve elementen.

Het sociale netwerk testte de ‘native’ artikelen al enige tijd in de VS en Nederlanders konden Amerikaanse media al in Instant-vorm bekijken. RTL en Metro zijn al begonnen met het publiceren van Instant Articles, andere media beginnen binnenkort. Technisch gezien laat de implementatie van RTL en Metro nog te wensen over. De artikelen laden snel, maar bij RTL verschijnt een grafiek niet en bij Metro werken embedded video’s niet.

Met Instant Articles probeert Facebook gebruikers binnen zijn app te houden en zo de tijd die gebruikers op Facebook doorbrengen te vergroten. Tussen de tekst staan regelmatig advertenties die niet te blokkeren zijn, maar voorlopig krijgen de uitgevers 100% van de inkomsten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Facebook Instant Articles ook in Nederland
Sluiten