Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 4 december 2015
Leestijd: 1 minuut

Facebook-app krijgt live video en collages

Vandaag stond er een update voor de Facebook-app klaar in de App Store. De release notes zeggen niets, maar gelukkig laat het sociale netwerk van Mark Zuckerberg in een persbericht weten dat er twee nieuwe functies zijn toegevoegd.

Facebook laat zich de kaas niet van het brood eten door Periscope en Meerkat en begint met livestreaming in zijn app. Daarnaast is er een nieuwe functie die automatisch collages maakt van foto’s en video’s.

Facebook Live

Terwijl Periscope en Meerkat zich richten op publieke figuren en nieuws, prijst Facebook zijn nieuwe live-functie vooral aan als manier om momenten direct met familie en vrienden te delen. Facebook Live werkt verder net als Periscope en Meerkat en laat kijkers direct reageren. Livestreams worden opgeslagen en als video op je Facebook-wall gepost.

Facebook begint de uitrol van live video in de VS, later zal de functie ook Nederland bereiken. Tot die tijd lekker blijven Meerkatten en Periscopen.

Collages

Het delen van een set foto’s van een vakantie of evenement wordt ook makkelijker. Met collages kijkt de app automatisch naar de locatie en tijd van recente foto’s en video’s en stelt een collage voor. Deze verschijnt vervolgens als slideshow op je timeline. Deze functie is voor alle Facebook-gebruikers beschikbaar. In onderstaande video is te zien hoe het werkt:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Facebook-app krijgt live video en collages
Sluiten