Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 18 december 2015
Leestijd: 1 minuut

Evernote schrapt Skitch, Pebble en Clearly

Unicorns (*) worden volwassen. Na Dropbox gaat ook Evernote met de bezem door zijn app-aanbod. Het bedrijf trekt de stekker uit zijn Pebble-apps, de browsersextensie Clearly en ook snelle notities- en markeerapp Skitch verdwijnt van een aantal platforms.

Skitch verdwijnt op 22 januari uit de iOS App Store en zal ook niet langer op Windows en Android beschikbaar zijn. De OS X-versie blijft bestaan. Evernote schrijft in een blog zich meer op zijn core business willen focussen.

Met behulp van de Skitch-app kunnen documenten en foto’s van eigen opmerkingen, tekeningen en pijlen voorzien worden. De app is niet gericht op gedetailleerde bewerkingen, maar alleen om snel informatie toe te voegen. Evernote kocht Skitch in 2011 en maakte de app gratis.

De belangrijkste functies van Skitch zullen in de toekomst aan de officiële Evernote app toegevoegd worden. Gebruikers van Clearly wordt aangeraden over te stappen op de Web Clipper van Evernote. Bezitters van een Pebble moeten hun heil zoeken bij apps van derden.

Skitch voor iOS verdwijnt na 22 januari uit de App Store.

Evernote is niet de enige startup die zijn app-aanbod flink aan het uitdunnen is. Onlangs kondigde Dropbox aan te stoppen met de apps Mailbox en Carrousel. Beide bedrijven kregen de afgelopen jaren een grote hoeveelheid durfkapitaal en begonnen aan ambitieuze projecten naast hun core business. Met Dropbox lijkt het nog goed te gaan, maar bij Evernote zijn er serieuze problemen. De startup moest de buikriem aanhalen, schrapte zijn jaarlijkse conferentie en ontsloeg 18 procent van zijn personeel. Business Insider heeft een diepgaand artikel over de kwestie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Evernote schrapt Skitch, Pebble en Clearly
Sluiten