Eerste beta iOS 9.2.1 uitgebracht

Door: Raymon Mens - 8 reacties

De aankomende feestdagen weerhouden Apple er niet van om een nieuwe betaversie van iOS 9 uit te brengen. Een week na de release van iOS 9.2 is iOS 9.2.1 voor ontwikkelaars beschikbaar als pre-release met buildnummer 13D11.

De 2GB grote update voor het iOS-besturingssysteem focust naar verwachting op bugfixes. Ontwikkelaars kunnen de update vinden in het Apple Developer Center. Een publieke beta is nog niet beschikbaar.

Ondanks de grote lijst met bugs die iOS 9.2 oploste, is de release niet zonder fouten. Er zijn problemen met toetsenborden die de Smart Connector van de iPad Pro gebruiken en ontwikkelaars klagen over de werking van Safari View Controller. Het is sinds iOS 9.2 mogelijk om Safari-vensters in apps vanaf de zijkant weg te vegen, maar dat werkt nog niet naar behoren.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  Edwin

  Ik heb soms met mijn nieuwe iPhone 6s Plus 128GB dat het touch niet meer werkt. Dan moet ik de sleep/wake button indrukken om vervolgens weer te unlocken. Dan werkt het weer normaal. 2 dagen geleden een schone installatie gedaan met iOS 9.2 maar vandaag had ik het weer 1x.
  Verder heb ik al een paar keer gehad dat het geluid van een melding van een willekeurige app vertraagt en blikkerig en storend klinkt. Na een reboot is het weer normaal. De reden van mijn herinstallatie was dat Siri geen feedback meer terug gaf (geen spraak) terwijl alles goed ingesteld stond. Siri uit en weer inschakelen hielp niet, en ook een reboot loste dit probleem niet op. Na de herinstallatie werkte Siri wel weer goed. Alleen was de stem computerachtig. Na een paar uur was deze weer blijvend normaal. Zijn er anderen die dit herkennen??? Behoord dit tot de enkele bugs van iOS? Of zouden er hardware problemen kunnen zijn? Verder werkt de iPhone fantastisch en ben ik er zéér blij mee!

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Dit klinkt meer als een hardware-probleem Edwin.

  Er is wel een probleem met slecht reagerende iPad Pro bekend en één andere lezer meldde dat het ook op zijn iPhone 6s optrad. In dit artikel lees je er mee over. Het zijn echter niet 100% de symptomen die jij beschrijft.

 • Profielfoto
  Niels

  Eindelijk niet dat gehaast naar elke nieuwe 9.x! Sommige lopen te jammeren over de absentie van 9.3, maar dit betekend (hopelijk) dat Apple nu eindelijk de tijd neemt om alle laatste bugs er uit te vissen. Kwaliteit boven kwantiteit!

 • Profielfoto
  flappah

  Klinkt inderdaad als een hardware probleem Edwin. Touch is juist 1 van die dingen die op de 6s zo ontzettend snel werkt dat je helemaal vergeet dat er zoiets als TouchID is. Ik heb in ieder geval nog niet van dit soort problemen gehoord.

 • Profielfoto
  Edwin

  @Raymon & Flappah: dan ga ik eens informeren bij de helpdesk van Apple zelf. Kijken wat zij ervan zeggen… Verder werkt hij perfect!

 • Profielfoto
  DosEquis

  Dat probleem heb ik ook (6 plus). Het gebeurt heel random, zo af en toe lijkt niets het meer te doen. Als ik iPhone dan uit zet en aan zet dan doet alles het weer.

  Ander voorbeeld, als ik na een harde reboot het wachtwoord wil intoetsen en ik wissel naar cijfers, dan doet niets het meer. Druk ik een aantal keren op de power button, dan gaat ie na een seconde of 20 de toetsdrukken uitvoeren en gaat het scherm een aantal keren uit en aan (afhankelijk van hoevaak ik de powerbutton heb ingedrukt).

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Een update van 2GB groot?? Dat zou groter zijn dan heel iOS 9? Dat is 1,3GB.
  Klopt dat wel?

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Een update van 2GB groot?? Dat zou groter zijn dan heel iOS 9? Dat is 1,3GB.
  Klopt dat wel?

  Jup. Beta’s zijn altijd het hele OS + heleboel debug-troep: