Dropbox stopt met Mailbox en Carousel

Door: Raymon Mens - 19 reacties

Enkele dagen geleden speculeerden we nog of de populaire Mailbox-app van Dropbox de kerst zou halen. Het definitieve antwoord is nu bekend. Slecht nieuws voor gebruikers: Dropbox heeft aangekondigd te stoppen met zijn apps Mailbox en Carousel.

Het bedrijf vertelt op zijn blog dat het zich meer wil focussen op zijn core business. Mailbox wordt op 26 februari 2016 uit de lucht gehaald. Foto’s-app Carousel stopt iets later, namelijk op 31 maart 2016.

Dropbox kocht de Mailbox-app die je e-mails als taken laat snoozen in maart van 2013 en investeerde in onder andere een Mac-versie. De laatste maanden was het erg stil rondom Mailbox, updates bleven uit en belangrijke ontwikkelaars bleken het team al enige tijd verlaten te hebben.

Beginning February 26, 2016, Mailbox service will stop and you will no longer be able to login. You will need to manually delete the Mailbox app from your device(s). Instructions for deleting Mailbox from iPhone and iPad are available here. Take a look at our migration guide here.

mailbox-screen
Foto’s-app Carousel kwam uit de koker van Dropbox zelf en bracht foto’s die opgeslagen zijn in Dropbox op een overzichtelijke manier in beeld. Met diensten als iCloud-foto’s en Google Photo’s had het echter weinig bestaansrecht. Het bedrijf schrijft:

After Carousel shuts down you’ll still be able to view and share your photos in the Photos tab views on the web and in your Dropbox mobile apps. In the coming months, we’ll integrate some key features of Carousel into the core Dropbox app. For more details, check out our Help Center.

Reacties

19 reacties
 • Profielfoto
  KarelWillem

  Fok. Ben ik er net lekker aan gewend.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Helemaal geen verdere informatie omtrent Sjappies die er verder aan mogen werken? Ik zou graag willen zien dat Dropbox deze broncode open source maakt zodat mensen er standalone aan verder kunnen werken. Of verkopen aan kleinere startup.. Dat zou ook wel vet zijn.
  (n) Jammer.

 • Profielfoto
  fldspierings

  Shit! Ik ben groot gebruiker.

  Weet iemand toevallig welke app het meeste op Mailbox lijkt?
  Het liefst ook nog met exact de zelfde functionaliteiten .

 • Profielfoto
  Neowip

  Mail pilot, wel een betaalde app maar dan ben je tenminste wat zekerder van betaalde support. Erg mooie en goeie app.

 • Profielfoto
  Raoul Duke

  Inbox van Gmail of Spark.
  Maar beide hebben een nadeel:
  – inbox toont geen icoon (badge) van je aantal mail in je inbox die op een “gesnoozde” manier binnen zijn gekomen
  – Spark brengt “gesnoozde” mails pas binnen als ik m’n app open.

  echt kut nieuws dit; vond ik veruit één van de beste apps ever !!

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Inbox werkt niet met mijn me.com.
  Of het ligt aan mij, dat kan ook natuurlijk.

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Ach ja, ik ben ook al een tijdje gestopt met Dropbox. ?

 • Profielfoto
  Shmoo

  Jammer je krijgt vanaf vandaag ook niet meer de +2GB voor het installeren van de Carrousel app.
  Hopelijk komt daar een andere actie voor in de plaats, activeren van 2-stap-verificatie bijv.

 • Profielfoto
  Aidovive

  Mailbox werkt al een tijd niet meer zonder problemen. Dat was ook de reden dat ik ben overgestapt op Boxer. Hetzelfde idee, alleen veel stabieler en uitgebreider.

  Ik baal er wel van dat Carousel ermee gaat stoppen. Ik vond het erg handig dat er standaard een backup van mijn foto’s in mijn dropbox werd opgeslagen.

 • Profielfoto
  Antaeus

  Zo zie je maar dat als een app succesvol is het wordt opgekocht door een grote speler om er vervolgens de stekker uit te trekken!!! Wat een hufters! In het verleden met diverse handige en mooie apps gebeurd! Bijv; Qwiki

 • Profielfoto
  Aidovive

  Mailbox was een van de eerste populaire apps waarbij mail op een slimme manier werd afgehandeld. De concurrentie kwam al snel om de hoek kijken. Ik denk niet dat ze doelbewust Mailbox hebben gekocht met het plan om de stekker er uit te trekken.

  Er zijn nu tientallen apps die op dezelfde manier werken. Boxer, Inbox, Spark,CloudMagic, Handle en ga zo maar door.

 • Profielfoto
  Zakske

  Zo zie je maar dat als een app succesvol is het wordt opgekocht door een grote speler om er vervolgens de stekker uit te trekken!!!

  Get real! De enige reden waarom Dropbox de stekker uit Mailbox en Carousel trekt is omdat ze zich opmaken voor een beursgang. De investeerders die sinds 2008 geld in het bedrijf hebben gepompt willen nu cashen, maar de markt voor online file sharing is gewoon erg slecht. Kijk naar de beurskoers van Box Inc., die is in tien maanden bijna gehalveerd. Dan is het simpelweg niet handig om allerlei projecten te hebben die geld kosten, maar totaal geen toekomst hebben.

 • Profielfoto
  whaha

  Hopelijk is iMailG en Kiwi for Gmail een goede nieuwe combinatie. IMailG is een App met push. Kiwi for Gmail is Héél uitgebreid programma voor OSX.
  Beiden kosten geld.

 • Profielfoto
  Rolf

  Grappig. Zie net een Mailbox update

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Die voegt waarschijnlijk schermen met “deze App stopt binnenkort met werken” toe.

 • Profielfoto
  Raoul Duke
 • Profielfoto
  fldspierings

  Er is nog een heel klein lichtpuntje om Mailbox als open source project “terug te krijgen”

 • Profielfoto
  fldspierings
 • Profielfoto
  Raoul Duke

  Fingers crossed