Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 7 december 2015
Leestijd: 1 minuut

Dropbox stopt met Mailbox en Carousel

Enkele dagen geleden speculeerden we nog of de populaire Mailbox-app van Dropbox de kerst zou halen. Het definitieve antwoord is nu bekend. Slecht nieuws voor gebruikers: Dropbox heeft aangekondigd te stoppen met zijn apps Mailbox en Carousel.

Het bedrijf vertelt op zijn blog dat het zich meer wil focussen op zijn core business. Mailbox wordt op 26 februari 2016 uit de lucht gehaald. Foto’s-app Carousel stopt iets later, namelijk op 31 maart 2016.

Dropbox kocht de Mailbox-app die je e-mails als taken laat snoozen in maart van 2013 en investeerde in onder andere een Mac-versie. De laatste maanden was het erg stil rondom Mailbox, updates bleven uit en belangrijke ontwikkelaars bleken het team al enige tijd verlaten te hebben.

Beginning February 26, 2016, Mailbox service will stop and you will no longer be able to login. You will need to manually delete the Mailbox app from your device(s). Instructions for deleting Mailbox from iPhone and iPad are available here. Take a look at our migration guide here.


Foto’s-app Carousel kwam uit de koker van Dropbox zelf en bracht foto’s die opgeslagen zijn in Dropbox op een overzichtelijke manier in beeld. Met diensten als iCloud-foto’s en Google Photo’s had het echter weinig bestaansrecht. Het bedrijf schrijft:

After Carousel shuts down you’ll still be able to view and share your photos in the Photos tab views on the web and in your Dropbox mobile apps. In the coming months, we’ll integrate some key features of Carousel into the core Dropbox app. For more details, check out our Help Center.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dropbox stopt met Mailbox en Carousel
Sluiten