Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 18 december 2015

Dichtbij-functie iOS 9 nu ook in Nederland

Apple heeft zijn Kaarten-app en Siri-suggesties uitgebreid met een lokale gids waarmee je nutte of interessante plaatsen in de buurt kunt vinden. De iOS 9-functie was al langer in andere landen zoals de VS beschikbaar en is er nu ook in Nederland.

Apple heeft de functie die ‘Dichtbij’ heet stilletjes geactiveerd. Deze is te vinden in het zoek-scherm onder de Siri-suggesties en komt ook bij het openen van het zoekscherm van Apple Maps direct in beeld.

De gids in het zoekscherm met Siri-suggesties zijn pro-actief. In de ochtend worden suggesties voor ontbijt en koffie gegeven en in de avond wijst iOS je op bars en plaatsen om te avondeten. In Apple Maps worden in het overzicht met plaatsen ook recensies van Yelp en TripAdvisor getoond.

Klik/tap voor groter.

Apple houdt een overzicht bij met landen waar de Dichtbij-functie werkt. Op moment van schrijven staan alleen Australië, Canada, China, Duitsland, Frankrijk en de Verenigde Staten officieel op de lijst, maar OMT-lezer Teunard tipte ons over de activatie in Nederland. Waarvoor dank!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dichtbij-functie iOS 9 nu ook in Nederland
Sluiten