Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 1 december 2015

Creative Cloud update: nieuwe functies in OS X-apps Adobe

Adobe is begonnen met de uitrol van de november-update voor zijn creatieve apps binnen de Creative Cloud. Onder andere Photoshop CC, Illustrator CC en Indesign CC krijgen een berg nieuwe functies. Flash Professional wordt uitgefaseerd.

De software van Adobe werkt nu beter met touchscreens. Vooral interessant voor Windows-gebruikers, al kunnen Mac-gebruikers met een trackpad er ook voordeel uit halen. De belangrijke vernieuwingen per app:

Creative Sync

Adobe’s synchronisatiedienst voor assets is uitgebreid met ondersteuning voor meer mobiele apps. Onder andere Comp CC, Photoshop Sketch, Photoshop Mix, Photoshop Fix en Illustrator Draw synchroniseren assets, lettertypen en stockfoto’s tussen platforms.

Photoshop CC

De nieuwe versie van Photoshop CC bevat verbeteringen aan de interface. Zo kunnen werkbalken en tools nu in presets opgeslagen worden en is het mogelijk om bepaalde fonts als favoriet vast te pinnen. Nieuw is de mogelijkheid om 3D-objecten uit Adobe Fuse CC te importeren en het olieverf filter is terug van weggeweest. (Lightroom heeft geen nieuwe functies)

Illustrator CC

Illustrator CC biedt dynamische nieuwe vormen, zoals ellipsen, veelhoeken, en lijnen. Deze updaten live, zodat je snel aanpassingen kunt doen. De nieuwe Shaper Tool zet vormen die je uit de losse pols tekent om naar shapes (demo in video). Tot slot is de SVG export verbeterd. Je kunt zowel losse objecten als het hele artboard exporteren.

InDesign CC

InDesign krijgt slechts enkele nieuwe functies. De nieuwe tools om online te publiceren zijn de belangrijkste verbinding. Daarnaast is het gebruik van symbolen vereenvoudigd en is de integratie met mobiele apps zoals Capture CC en Comp CC verbeterd.

Premiere Pro en Audition CC

Premiere Pro CC heeft nu native ondersteuning voor Ultra HD-formaten zoals DNxHR, HEVC/H.265 en OpenEXR voor 4K en 8K. Bezitters van een GoPro HERO4, Vision 3 en Inspire 1 kunnen nu met een simpel filter de vervorming van de lens wegfilteren. Er is ook verbeterde ondersteuning voor HDR video en Mac-gebruikers krijgen haptic feedback via het Force touch trackpad.

Audiobewerker Audition krijgt een remix-functie die het makkelijk maakt om arrangementen in muziek aan te passen. Daarnaast is er een nieuwe stemgenerator en zorgt de bijgewerkte ‘Loudness tool’ dat audio voor broadcast binnen de lijntjes blijft.

https://www.youtube.com/watch?v=_3BCKyTXejw

Flash Professional > Animate CC

Adobe heeft iets nieuws: Animate CC. Een pakket voor animaties, het was voorheen bekend als Flash Professional. De definitieve begrafenis van Flash? Het omvat in ieder geval de belangrijkste design tools en ondersteuning voor HTML5-technologieën (HTML5 Canvas, WebGL, SWF, AIR en video in 4K). Flash Professional wordt in 2016 door Animate CC vervangen.

Preview: Project Comet

Tot slot geeft Adobe een eerste blik op ‘Project Comet’. Deze software is gericht op het ontwerpen en maken van prototypes voor web- en app-design. Het moet een alles-in-een oplossing voor UX designers worden. Begin 2016 verwacht, preview in onderstaande video.

https://www.youtube.com/watch?v=JPCBUmAOy7M

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Creative Cloud update: nieuwe functies in OS X-apps Adobe
Sluiten